За час існування міліції Вінниччини 90 її працівників трагічно загинули, 25 з них - під час виконання службових обов`язків.

З року в рік в цей день до УМВС на зустріч запрошують рідних загиблих.

Глибоке співчуття цим людям, яким на долю випало страшне випробування, висловили голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський, міський голова Володимир Гройсман, заступник начальника ГУМВС Володимир Остапчук, голова фонду «Вітчизна та ветерани», радник начальника ГУМВС Віктор Тяжлов.


Олександр Домбровський подякував керівництву ГУМВС за постійну турботу та увагу до сімей загиблих – матеріальну підтримку, забезпечення житлом, можливість навчання дітей у вищих навчальних закладах системи МВС.

Міський голова запевнив присутніх, що влада також не стоятиме осторонь проблем людей, які втратили рідних на службі. Володимир Гройсман зазначив, що міліція, одна з небагатьох професій, де є готовність до самопожертви. Він відзначив, що вінницькі міліціонери почали працювати якісно і впевнено, достойно продовжуючи справу загиблих побратимів.

Ті, хто не повернулися додому зі служби, живуть у своїх дітях, більшість з яких вирішили продовжити справу своїх батьків та вже зараз проходять ази непростої професії у навчальних закладах МВС. Заступник начальника ГУМВС Володимир Остапчук, звертаючись до присутніх, підкреслив, що сьогодні в міліції працюють цілі династії. Жінки та діти тих, хто віддав своє життя заради справи, одягли міліцейську форму, самовіддано несуть службу, віддаючи тим самим дань пам’яті полеглим.

Володимир Остапчук зазначив, що керівництво ГУМВС завжди йде назустріч у вирішенні проблем сімей загиблих працівників міліції. Сьогодні запрошеним на зустріч була вручена грошова допомога.

Фінансову підтримку родинам загиблих надали також вінницька облдержадміністрація, міська рада.

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятника загиблим міліціонерам.

По обидва боки пам’ятника вишикувались міліціонери з портретами своїх загиблих товаришів. Через цей живий коридор несли квіти усі, хто прийшов аби вклонитися навіки застиглому в граніті образу полеглих правоохоронців, тих, хто з честю виконав свій обов’язок перед людьми, заплативши за це власним життям.


У день пам`яті та скорботи за загиблими у храмі Дмитра Солунського, який розташований на території ГУМВС, пройшла поминальна літургія.

Втрачене не повернути, та щоб не розгубити храм своєї душі, нам, живим, треба зберегти і передати нащадкам славні сторінки життя героїчно загиблих земляків.

Щодня вартові правопорядку виходять на службу, пізнаючи ризик та небезпеку, протистоять злочинному світу, люди, яких не можна не поважати за мужність та жертовність, добровільно йдуть на двобій зі злом, втрачаючи здоров`я і отримуючи каліцтва на цій неоголошеній війні…


Переглядів: 4405
Поширень: 0