Сьогодні у Вінниці вітали кращі екіпажі маршруток. Троє переможців отримали відзнаки і подяки за зразкову роботу, а водії екіпажів матимуть ще й фінансову винагороду, адже перевізники заохочуватимуть своїх працівників гривнею. Таке відзначення кращих водіїв маршруток відбулося вперше. В подальшому почесна відзнака переходитиме кожні три місяці кращому екіпажу за підсумками кварталу.

В цьому році для заохочення водіїв маршруток у Вінниці до покрашення ними обслуговування пасажирів було запроваджено відбір і відзначення перехідною відзнакою кращих екіпажів маршрутних таксі. Така ідея з’явилася під час одного із засідань робочої групи з питань роботи громадського транспорту, яка працює при міській раді​. «Нами відпрацьовано відповідні критерії, згідно яких визначатимуться кращі з кращих, для того, щоб була відповідна конкуренція між водіями. Переможцям видаватиметься відзнака, яка буде перехідною, - розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко. - Основними критеріями по присудженню цієї нагороди являється відсутність порушень правил дорожнього руху та скарг людей по здійсненню пасажирських перевезень. Відповідно до цих критеріїв було визначено три кращі екіпажі за підсумками роботи протягом трьох останніх місяців».

 У Вінниці вперше відзначили кращі екіпажі маршруток

Окрім того, робочою групою, до якої увійшли представники профільного департаменту міськради, ГО «Маршрут» та КП «Вінницька транспортна компанія», ДАІ, Автотрансінспекція у Вінницькій області, враховувалися і охайний зовнішній та внутрішній вигляд машини, ввічливе спілкування з пасажирами та відповідальне відношення до роботи.

Отож, за підсумками роботи трьох місяців серед 263 маршруток, які щоденно курсують маршрутами міста, переможцями було обрано екіпажі маршрутів 22А, 5А та 8Б.

Бригадир екіпажу маршруту № 22А Володимир Волуйко, який сьогодні приймав вітання та отримав відзнаку, працює на цьому маршруті з 1996 року: «Наш екіпаж, до якого входить три водія, дуже дружній, та й колектив усього маршруту намагається триматися разом і допомагати один одному». За якісну роботу до міської ради від мешканців мікрорайону «Поділля» надійшла подяка. Загалом подяки та зауваження мешканці можуть залишати, телефонуючи до відділу оперативного реагування «Цілодобова варта», або у письмовому вигляді на адресу департаменту енергетики, транспорту та зв’язку. «Дуже хороший та потрібний маршрут і ввічливі та уважні водії. Конфліктів з ними ніколи не було», - каже пасажир маршрутки Михайло Полончук.

 У Вінниці вперше відзначили кращі екіпажі маршруток

Перевізника маршруту № 5А Сергія Слінченка сьогодні не було, він повіз гуманітарну допомогу в зону АТО, тому відзнаку отримав водій – В’ячеслав Бровко. «Головне у нашій роботі – це терпіння, бо пасажири бувають різні, а конфліктувати з ними неприпустимо. Робимо, звичайно, іноді і зауваження, але, як правило, у складних ситуаціях нас підтримують і допомагають інші пасажири», - каже перевізник маршруту 8Б Володимир Яворський.

Окрім відзнак водіям вручено подяки, а перевізники виділили своїм водійським екіпажам разові премії від 500 до 1 тис. грн.​​



Переглядів: 5040
Поширень: 0