13 березня на Донбас вінничани відправили черговий гуманітарний вантаж. Цього разу автомобілі були завантажені медикаментами, продуктами харчування, дитячими іграшками, солодощами та засобами гігієни. Допомога поїхала до мобільного шпиталю, який знаходиться на передовій, та в дитячі будинки м. Сватово на Луганщину.

Попри відносне зменшення бойових дій на Сході нашої країни, вінничани продовжують збирати і відправляти допомогу в зону АТО. Волонтери дедалі частіше об’єднуються і між собою, і з представниками влади, а незмінними партнерами по збору допомоги залишаються діти та студенти, які сьогодні також принесли іграшки, солодощі та інші речі для своїх однолітків на Сході. Разом із дитячими подарунками продукти харчування та миючі засоби були відправлені до дитячих будинків м. Сватово, що на Луганщині. Вінничани також передали дітям згущене молоко, м’ясні консерви, кукурудзяні палички, цукерки та засоби гігієни.

З Вінниці на Схід сьогодні поїхало шість автомобілів з гуманітарною допомогою

До збору гуманітарної допомоги, яку відправляли сьогодні, долучилось багато як простих вінничан, так і підприємців. Волонтер Андрій Нечипорук розповів, що вони цього разу вперше об’єднали свої зусилля з благодійним фондом «Подільська громада» і владою міста, тому не стримував задоволення від того, як вдало і як багато вийшло цього разу зібрати на Схід. В. о. міського голови Сергій Моргунов за активність і патріотизм вручив йому грамоту Вінницької міської ради та грошову премію, на що волонтер одразу сказав, що гроші передасть на АТО.

З Вінниці на Схід сьогодні поїхало шість автомобілів з гуманітарною допомогою

«Мені дуже приємно, що ми об’єднались з «Подільською громадою», міською і обласною владою. Наша сила в єдності. Тоді нас ніхто не зможе перемогти. Також хочу сказати: низький уклін людям, які піклуються і про військовослужбовців, і про дітей, які зараз там знаходяться. Ми, волонтери, вам дуже вдячні, і повірте, там, на Сході, люди вам ще більше вдячні», - сказав Андрій Нечипорук.

«Наших земляків-вінничан в зоні АТО є дуже багато в різних бригадах і в різних місцях. Приїжджаєш туди і таке враження, що і там знайомий, і там знайомий. І мені здається, що ми земляків маємо підтримати. Так має бути. Якщо ми разом вистоїмо, все-таки будемо мати можливість побудувати прекрасну державу», - вважає голова правління БФ "Подільська громада", фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк.

З Вінниці на Схід сьогодні поїхало шість автомобілів з гуманітарною допомогою

Загалом гуманітарний вантаж повезло шість автомобілів. Три з них – це карети швидкої допомоги, які волонтерам передали приватні підприємці. «Швидкі» залишаться на передовій для потреб 59-го військового мобільного госпіталю, де працюють військові медики-вінничани. Волонтери кажуть, що повертатись додому будуть іншим транспортом.

До складу гуманітарної допомоги також увійшли медикаменти і медичні засоби, які прислали мешканці міста-побратима Бірмінгем  та зібрали мешканці Вінниці. Також в мобільний госпіталь на передову за сприяння міської влади придбано 15 апаратів для фіксації суглобів. Окрім того, для «швидких» було придбано автомобільні шини, акумулятори, гальмівну рідину, домкрати, моторне масло та фільтри. Загальний внесок від міської влади у цей гуманітарний вантаж – майже 140 тисяч гривень.

З Вінниці на Схід сьогодні поїхало шість автомобілів з гуманітарною допомогою

«Вантажі, які ми спільно із волонтерами відправляємо на Схід, дуже різнопланові. Комусь ми передавали засоби безпеки, комусь технічне обладнання, обов’язково продукти харчування та ті речі, які нам говорили, що там необхідні. Сьогодні по мірі надходження тих чи інших питань, ми намагаємось їх вирішувати. Але хочу сказати, що без підтримки людей і активних волонтерів ми б відправляли гуманітарну допомогу не в такій динаміці і не в таким масштабах», - сказав в.о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 5034
Поширень: 0