На традиційному святі народної пісні у с. Кущинці, що на Гайсинщині, 14 березня, відзначали 160 років з дня народження відомої фольклористки Явдохи Зуїхи.

Ім’я знаменитої землячки прославив відомий фольклорист Гнат Танцюр. Від Явдохи Зуїхи він і записував перлини народної творчості – народні пісні. Цікавинкою свята стало спецпогашення художнього поштового конверта «Явдоха Зуїха. 160 років від дня народження. 1855-1935» (14 березня 2015 року).

"Державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» щорічно проводить роботу по формуванню тематичних планів випуску маркованої та немаркованої продукції і проведення спецпогашень у день введення в обіг цієї продукції. Тематика марок, маркованих конвертів відображає історичне минуле України, культурну спадщину її народу та видатних особистостей. З метою відзначення 160-ї річниці від дня народження української народної співачки, фольклористки Явдохи Зуїхи відповідно до тематичного плану «Укрпошта» виготовила цей поштовий конверт, тираж конверта 42 000 примірників" - сказав в.о. генерального директора ДППЗ "Укрпошта" Ігор Ткачук.

На честь фольклористки з Вінниччини Явдохи Зуїхи "Укрпошта" випустила спецконверт

Також з цієї ж нагоди виготовлено спеціальний штемпель погашення, унікальність якого полягає в тому, що він діяв лише один день 14.03.2015 року, тобто у день відзначення народження видатної фольклористки.

У цих конвертах можна відправляти листи, як по Україні, так і за кордон, їх можна придбати у відділеннях поштового зв’язку.

Урочисте погашення здійснили голова Гайсинської райдержадміністрації Сергій Котенко, заступник директора Вінницької дирекції УДППЗ Віталій Якубівський та представник спільноти філателістів Вінниччини Олександр Поляцький.



Переглядів: 3450
Поширень: 0