18 березня в пункті постійної дислокації військової частини артилеристам 128 окремої гірськопіхотної бригади оперативного командування «Північ» виплачено понад 55 тисяч гривень за захоплення під час бою ворожого танка Т-72 та безпосередню участь у бойових діях.

Цей подвиг відбувся в лютому цього року. Після виконання всіх процедур щодо підтвердження даного факту та віддання наказу командуванням військової частини було отримано кошти та виплачено військовослужбовцям заслужену грошову винагороду.

Серед нагороджених — 8 військовослужбовців гаубичної самохідно-артилерійської батареї, від рядового-контрактника до старшого лейтенанта. Кожен із них отримав по 6 тисяч 90 гривень за захоплення ворожої техніки та по 1000 гривень за безпосередню участь у бойових діях.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про особливості виплати винагород військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу в особливий період та під час проведення антитерористичних операцій» на початку лютого наказом Міністра оборони України було затверджено порядок та умови виплати винагород та механізм підтвердження виконання окремих завдань під час АТО.


Переглядів: 2611
Поширень: 0