У Калинівському районному будинку культури 25 березня відбулися урочисті заходи з нагоди першої річниці з часу заснування Національної гвардії України. Привітати зі святом особовий склад військової частини 3028 Національної гвардії та подякувати військовикам за віддану службу на урочисте зібрання завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Сергій Свитко та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

Святкову зустріч вітальним словом відкрив командир військової частини 3028, полковник Іван Миропольський. «Народжена в боях Національна гвардія України протягом року виконувала бойові завдання на Сході нашої держави. Слов’янськ, Лисичанськ, Красний Лиман, Ямпіль, Попасна, Вуглегірськ, Дебальцеве - це не просто міста, це межа мужності і відваги особового складу Національної гвардії і безпосередньо нашої частини», - зазначив Іван Миропольський та подякував військовослужбовцям за виявлену стійкість і сміливість під час виконання бойових завдань.

Коровій з Моргуновим у Калинівці вітали нацгвардійців зі святом

Для особового складу військової частини 3028 перша річниця з часу створення Національної гвардії - свято зі скорботою в душі і сльозами на очах: семеро їхніх побратимів поклали власне життя у боротьбі за державність та незалежність України. Тож учасники зібрання вшанували пам\'ять загиблих товаришів хвилиною мовчання, поіменно згадавши кожного з них.

З вітальним словом звернувся до гвардійців та їх сімей і голова обласної держаної адміністрації Валерій Коровій, наголосивши, що перший рік Національної гвардії України – це період становлення в боях нової національної еліти держави. «Дозволю собі повторити слова Президента України Петра Порошенка про ту роль, яку з самого початку відіграв підрозділ «Ягуар» по звільненню Харківської облдержадміністрації, що не дозволило цій навалі розповсюдитися по всій Україні. Останні події під Дебальцевим, на превеликий жаль, трагічні, але наші молоді хлопці в боях прикривали ту дорогу життя, яка врятувала тисячі молодих воїнів. І наше завдання – все зробити для того, щоби пам\'ять про загиблих героїв залишалася у наших душах», - зазначив Валерій Коровій.

Коровій з Моргуновим у Калинівці вітали нацгвардійців зі святом

Голова облдержадміністрації також підкреслив, що органам влади на місцях належить забезпечити опікою родини загиблих у зоні АТО, та запевнив, що робота у цьому напрямку буде максимальною. Водночас Валерій Коровій повідомив, що на останньому сесійному засіданні обласної Ради було прийнято рішення про виділення для підрозділу «Ягуар» у рамках програми територіальної оборони коштів з обласного бюджету в сумі 500 тисяч гривень для облаштування військового містечка.

З вітальним словом до військовослужбовців звернувся і в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. «Президент України високо оцінив вашу роль. Ви достойно і з честю несете почесне звання гвардійця. Ви боретеся за сильну, єдину, незалежну і вільну Україну. І я хочу низько вклонитися усім вам за ту велику справу, яку ви робите», - зазначив Сергій Моргунов.

Коровій з Моргуновим у Калинівці вітали нацгвардійців зі святом

Керівники області та міста побажали особовому складу військової частини 3028 та їхнім родинам миру, віри у завтрашній день, щастя, наснаги і добробуту. Затим вручили окремим військовослужбовцям Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також грамоти і грошові винагороди від Вінницької міської ради.



Переглядів: 6019
Поширень: 0