В спецпідрозділі міліції «Вінниця-2» нове технічне поповнення. 9 квітня спецпризначенці прийняли у своє користування капітально відремонтований БТР. Цей бронетранспортер підіймали з металобрухту спільними зусиллям депутати міської ради та 45-ий завод.

В спецпідрозділі міліції «Вінниця-2» поступово підсилюється матеріально-технічна база. Нещодавно депутат міської ради Петро Бабій передав спецпризначенцям двадцять сучасних рацій​. А сьогодні хлопці прийняли у своє користування відремонтований БТР. Це перший бронетранспортер підрозділу «Вінниця-2».

Технічна база спецпідрозділу «Вінниця-2» поповнилась першим бронетранспортером

Довгий час, кілька десятків років, цей БТР простояв у гаражі обласного УМВС. Працівники 45-го заводу розповідають, що у ньому був цілим і придатним для експлуатації лише броньований корпус. Решта потребувало заміни або повного відновлення, тому майже кожен працівник заводу доклав зусилля, щоб повернути друге життя цьому бронетранспортеру.

Директор 45-го заводу Микола Чумак каже, що мало хто вірив, що це їм вдасться. «Машина прийшла до нас надзвичайно проблемною. Ніхто не сподівався, що ми зможемо поставити її на ноги. Вона вимагала не просто капітального ремонту, самою головною проблемою було те, що машина була розкомплектована. А сьогодні знайти комплектуючі, враховуючи рік її випуску, дуже складно. Через це і термін її ремонту був більший, чим ми очікувати. Але спільними зусиллями ми знайшли рішення. І сьогодні з задоволенням передаємо цю техніку у користування спецпідрозділу», - каже Микола Чумак.

Технічна база спецпідрозділу «Вінниця-2» поповнилась першим бронетранспортером

Вартість капремонту БТРу склала 290 тис. грн. З них 135 тисяч – це внесок депутатів міської ради, решта – кошти, які вклав у ремонт 45-ий завод.

«Цей БТР довгий час не експлуатувався, тому був у жахливому стані. Ми звернулись із клопотанням передати його в користування міського відділу міліції. Після цього попросили колектив 45-заводу, щоб вони подивились, що можна з ним зробити. В результаті було виконано капітальний ремонт. Тепер ним зможуть у разі необхідності користуватись бійці спецпідрозділу «Вінниця-2». Найбільший внесок на ремонт саме цього БТРу серед депутатів міської ради зробив Ігор Кравець – понад 90 тисяч гривень», - розповів в. о. міського голови Сергій Моргунов.

Технічна база спецпідрозділу «Вінниця-2» поповнилась першим бронетранспортером

«Цей БТР був у такому стані, що його на ремонт везли на причепі, тому що своїм ходом він не пересувався. На його ремонт збирали всі депутати. Зробити внесок у цю добру справу мені допомогло підприємство «Слободянюк», частину коштів дав завод, і ми спільними зусиллями привели цей БТР в порядок. Будемо сподіватись, що ним хлопці не скористаються. Але потрібно, щоб така техніка була в наявності, і щоб знаходилась вона в гарних руках і в робочому технічному стані», - сказав депутат міської ради Ігор Кравець.

Незабаром частина хлопців спецпідрозділу «Вінниця-2» в черговий раз поїдуть в зону АТО та будуть виконувати поставлені бойові завдання. Але начальник міського відділу міліції Юрій Куций розповів, що цей БТР залишиться у Вінниці і в разі необхідності буде працювати на блокпостах. Враховуючи те, що Вінницька область прикордонна, місто має бути забезпечене необхідними засобами захисту. Тому технічна база міського спецпідрозділу, де окрім БТРу є два Volkswagen T5, буде підсилюватись і в подальшому. Незабаром очікується, що «Вінниця-2» отримає два БРДМа. Вони найближчим часом мають теж надійти до 45-го заводу на капітальний ремонт.



Переглядів: 5371
Поширень: 0