- Я приїхав сюди для зустрічі з мером, аби обговорити ситуацію, що склалася на місці колишнього кладовища, - прокоментував пан Вуд. - Ми приїхали, аби дізнатися, якою реально є ситуація. І вдячні за той час, який нам приділив пан мер і за його відкритість в обговоренні цього питання. Ми обізнані із ситуацією і ми - занепокоєні.

Марк Вуд

Також Марк Вуд сказав, що має намір зустрітися з усіма сторонами конфлікту. Він сподівається, що рішення, якого дійдуть, задовольнить усіх, а до місця і знайдених решток поставляться з повагою.

У четвер, 3 квітня, стало відомо, що будівництво житлового будинку по вул. Гліба Успенського у м. Вінниці ведеться на території, яка може бути частиною стародавнього єврейського кладовища. Міський голова Володимир Гройсман надав негайний припис з вимогою призупинити дію дозволу на будівництво і будь-які будівельні роботи на майданчику. Його рішенням створена громадська комісія на чолі з заступником мера Миколою Гунько, до складу якої увійдуть представники міської влади, відповідних контролюючих органів, а також міжнародної організації „Asra Kadish". Перед комісією поставлено завдання з\'ясувати обставини цієї ситуації, встановити реальні межі кладовища і надати свої рекомендації по внесенню коректив у будівельний проект.
Володимир Гройсман приніс від імені міста свої вибачення за цю

- Очевидно, історичні межі кладовища виявились ширшими, ніж це зафіксовано документально, а експертизу було проведено недбало, - зазначив Володимир Гройсман. - Але як би не було, ніхто не має права продовжувати практику будівництва на людських кістках, яка мала місце в минулому.


Переглядів: 3378
Поширень: 0