22 квітня у Вінниці буде презентовано дві унікальні туристичні новинки, підготовлені спеціально до старту Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo», запланованого на 22-24 травня 2015 року. Організатори фестивалю: ГО «Інститут культурного менеджменту», Вінницька міська рада та Вінницький літературно-меморіальний музей М.М. Коцюбинського під патронатом в.о. Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Екскурсійний маршрут «Екскурс-бюро Федоришена» та спеціальне меню ресторану «PR1ME» будуть діяти у Вінниці постійно, слугуючи вдалим доповненням до огляду Літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського.

Маршрут «Вінниця Коцюбинського» стане першою повноцінною літературною екскурсією нашого міста. Історик Олександр Федоришен та літературознавець Олександр Вешелені проведуть усіх охочих маршрутом, котрим майбутній письменник ходив «на роботу» – від рідного дому через Буг і центральну частину Вінниці до П’ятничан. Саме тут у маєтку Станіслава Ґрохольського Коцюбинський певний час навчав дітей графа, котрий ставився до молодого учителя з особливою прихильністю. Під час прогулянки кожен матиме змогу побачити обриси міста кінця ХІХ століття, поринути у буденні клопоти й маленькі радощі Михайла Коцюбинського, пов’язати цікаві й маловідомі локації з життям та творами прозаїка. Головне питання, на яке учасники шукатимуть відповідь: чи міг би Михайло Коцюбинський стати «зіркою» Вінниці ще за життя, якби «дочекався» культурного розвою міста початку ХХ століття?

Презентація екскурсійного маршруту «Вінниця Коцюбинського» та ексклюзивного гастрономічного проекту «Меню Коцюбинського»

Спеціально запрошеним гостем презентації буде нащадок Тадеуша Ґрохольського - Генрик Ґрохольський, котрий розповість про життя своїх предків у П’ятничанах та Стрижавці на межі двох століть.

По завершенні екскурсії на поціновувачів Коцюбинського чекає спеціальне меню, розроблене за фрагментами текстів письменника, в яке крім традиційної подільської кухні також входитимуть бессарабські, кримські, гуцульські та італійські страви. «Меню Коцюбинського» - спільний проект Міжнародного благодійного фонду «Без кордонів», спільноти «Подільська смакота» та ресторану-клубу «PR1ME», що покликаний привернути увагу до тонкої естетики письменника у змалюванні різноманітних страв та напоїв, що відображають колорит національних культур.

Старт екскурсії 22 квітня з подвір’я Музею Коцюбинського (вул. Бевза, 15) о 14:00. Тривалість - 2,5 години. Кількість місць обмежена! Реєстрація за адресою info@intermezzofest.com і за телефоном +38 093 00 62 285.

Презентація «Меню Коцюбинського» для всіх охочих розпочнеться у той же день в ресторані «PR1ME» (вул. Бевза, 34) о 17:00.

Деталі на сайті intermezzofest.com



Переглядів: 5345
Поширень: 0