Перспективи міжнародної співпраці у сфері інклюзивної освіти, проблеми самоврядування і забезпечення прав людини обговорювались 28 квітня на прес-конференції за участі відомого вченого і фахівця у галузі міжнародного права та з питань місцевого самоврядування - члена Європейської Комісії проти расизму та нетерпимості Ради Європи, Національної Комісії ЮНЕСКО Люксембургу, члена робочої групи з питань прав людини та людської гідності Комісії з правосуддя та миру Німеччини, професора, завідувача кафедри ЮНЕСКО з прав людини Люксембурзького університету Жана-Поля Ленерса.

В прес-конференції також взяли участь професор Папського університету св. Томи Аквінського, що у Римі, Михайло Мельник та директор Вінницького інституту Університету «Україна», доцент, кандидат філологічних наук Ганна Давиденко.

Жан-Поль Ленерс анонсував публічну лекцію в рамках свого візиту до Вінниці на тему «Проблеми самоврядування: лідерство і права людини». Лекція покликана ознайомити керівників різних рівнів з концепцією та принципами Доброго врядування, сформувати якості етичного керівництва.

Відомий вчений і фахівець у галузі міжнародного права Жан-Поль Ленерс проведе у Вінниці лекцію з питань самоврядування

Щодо роботи Європейської Комісії проти расизму та нетерпимості Ради Європи, Жан-Поль Ленерс зауважив: «Ця структура є надважливою. Я маю 13-річний досвід роботи у Єврокомісії, яка відстоює людські права і їх основні прояви. Мушу наголосити, що ми є абсолютно незалежні і, розробляючи певні загальні рекомендації, не отримуємо жодної вказівки від жодного з урядів».

Михайло Мельник у своєму виступі торкнувся питань надання грантів для навчання та стажування студентів з України у Європейських вузах, їх дистанційного навчання, тощо.

З інформацією щодо діяльності Вінницького інституту Університету «Україна» у реалізації прав людини в рамках інтеграції України до Євросоюзу та забезпечення рівного доступу громадян усіх категорій до вищої освіти виступила директор Вінницького інституту Університету «Україна» Ганна Давиденко.



Переглядів: 3441
Поширень: 0