Медичний центр розмістився в будівлі колишнього учбового корпусу на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС України в Вінницькій області по вул.Ботанічна, 30. Саме зараз тут завершився капітальний ремонт, і установа розпочинає свою роботу.
З нагоди цієї події до центру завітали Міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи В.Шандра, голова облдержадміністрації О.Домбровський, голова обласної Ради Г.Заболотний та міський голова В.Гройсман.

«Це вкрай важлива подія не лише для Вінниччини, але й для усієї України. Адже основним завданням нового Медичного центру є участь у реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я та медичного забезпечення, надання невідкладної медичної допомоги особовому складу, працівникам Головного управління та населенню при надзвичайних ситуаціях, ліквідація медико-санітарних наслідків цих подій. Відкриття цього закладу - це свято для сильних і відважних людей, завжди готових прийти на допомогу тим, хто потрапив у біду» - зазначив В.Шандра, перерізаючи урочисту стрічку.

Відкриваючи Центр, Міністр подякував обласному керівництву за допомогу у відкритті закладу – «саме завдяки роботі місцевої влади і вдалося вчасно відкрити цей заклад». За його словами на сьогоднішній день відкриття медичного центру та двох пожежних депо у Літині та Крижополі обійшлося у 4 млн.грн., з яких 50 відсотків профінансувала обласна влада та підприємці-меценати, а ще 50 відсотків надала держава. Тому, сьогодні медперсонал закладу забезпечений всім необхідним, в приміщеннях центру встановлено 70 % медичного обладнання. «А до кінця року ми забезпечимо Центр на 110%» - зазначив В.Шандра.
Вітаючи працівників галузі з нагоди введення в експлуатацію будівлі Медичного центру ГУМНС в м. Вінниця голова облдержадміністрації відмітив, що саме завдяки спільним зусиллям Міністерства, обласної і міської влади та підприємців вдалося досягнути цього успіху.

Як відзначив голова облдержадміністрації - подібні медичні центри МНС України створені лише у Житомирському, Чернівецькому, Кіровоградському регіонах та в місті Києві. О.Домбровський зауважив: «Тепер такий центр буде і на Вінниччині, причому він матиме міжрегіональне значення, адже в ньому будуть надавати допомогу рятувальникам і з інших областей, проводити лікарсько-експертну комісію для 4-ьох областей – Вінницької, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької.

«Згадуючи події минулого року, коли ви виявили самовідданість і хоробрість, високі професійні навики, постійну готовність допомоги тим, хто чекає захисту від стихії, нещасного випадку, рішучість за будь-яких складних і надзвичайних обставин простягнути сильну руку тому, хто потрапив в біду, ми щиро вдячні вам за тисячі врятованих життів, безліч ліквідованих пожеж, наслідків аварій та стихійних лих, попереджених надзвичайних ситуацій. Тому представники Вашої героїчної професії мають усі підстави розраховувати на всебічну підтримку держави та влади, у створенні необхідних умов для матеріального забезпечення, соціального захисту та лікування» - підкреслив О.Домбровський.

Міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та голова облдержадміністрації оглянули новітнє медичне устаткування встановлене в двох відділах лікувально-діагностичному та лікарсько-експертного, поспілкувалися з медичним персоналом закладу. У Центрі будуть надавати послуги терапевт, хірург, невропатолог, отоларинголог, офтальмолог та кардіолог та ін. лікарі. Всього трудовий колектив установи складає 30 чоловік. О.Домбровський відзначив, що у закладі передбачено три палати денного стаціонару, маніпуляційний, фізіотерапевтичний та фіброгастроскопічний кабінети. Шандра та О.Домбровський поспілкувалися з персоналом та оглянули кабінет функціональної та ультразвукової діагностики, побували в перев’язочній.

З нагоди урочистого відкриття установи В.Шандра вручив закладу ключі від нового автомобілю та презентував медичне устаткування. А голова облдержадміністрації подарував новоствореному Медичному центру МНС України у Вінницькій області 3 медичних центри, які будуть використанні для профілактики та лікування працівників органів та підрозділів Головного управління при надзвичайних ситуаціях.


Переглядів: 7082
Поширень: 0