8 травня до Вінниці приїздили фахівці громадської ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ». Вони г​оворили про реформи і обговорювали із вінничанами їхнє бачення необхідних змін. В зустрічах брали участь підприємці, представники громадських організацій, управлінці, керівництво міста та області.

Громадську ініціативу «Реанімаційний Пакет Реформ» (РПР) було створено рік тому. Вона об’єднала фахівців та експертів різних сфер. Одразу після Революції Гідності активні освідченні українці не просто критикували владу, а вирішили конкретними кроками впливати на ті рішення, які приймаються на найвищому державному рівні. Сьогодні до складу РПР входить понад 70 аналітичних центрів та громадських організацій, тут працює понад триста експертів. Учасники ініціативи разом розробляють законопроекти та презентують їх у Верховній Раді України. За рік існування парламент ухвалив більше 40 законів, які розробили фахівці РПР.

У Вінниці відбулося експертне обговорення «Дорогою реформ: як зміни законодавства вплинуть на життя вінничан»

Окрім розробки законопроектів, фахівці РПР відвідують міста України, спілкуються із громадами, розповідають про можливості та інструменти, які дозволяють на різних рівнях вирішувати ті чи інші питання, пояснюють про труднощі та результати в напрямку реформування, відшуковують нових експертів і своїм прикладом показують, якою ефективною може бути громада, якщо вона об’єднається.

На початку зустрічі голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій висловив думку, що сьогодні є всі передумови, а головне – політична воля, для того, щоб ті реформи, які запроваджуються, були реалізовані. Бо раніше було кілька спроб почати щось змінювати у державі, але ще ніколи не було політичної волі завершити розпочаті реформи. «Те, що ми маємо на сьогоднішній день і ми бачимо, що до процесу реформування залучаються громадські ініціативи, – це абсолютно новий етап і новий підхід. Все, що відбувалось до цього, відбувалось в режимі дискусії чиновників. І дуже часто те, що потрібно було чиновникам, не завжди потрібно суспільству. Тому на сьогоднішній день дуже важливо, що враховується активна позиція і думка громадянського суспільства», - каже голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

У Вінниці відбулося експертне обговорення «Дорогою реформ: як зміни законодавства вплинуть на життя вінничан»

«Сьогодні дуже важливо, щоб суспільство розуміло, що реформи треба робити. Ми всі чудово знаємо, що будь-яке реформування може містити і непопулярні кроки. І тому об’єднання суспільства і представників влади на шляху реформування нашої держави – це фундамент розвитку України як європейської і успішної держави», - зазначив в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

У Вінниці відбулося експертне обговорення «Дорогою реформ: як зміни законодавства вплинуть на життя вінничан»

Серед спікерів, які взяли участь в сьогоднішній зустрічі у Вінниці: Ілля Несходовський, експерт групи РПР «Податкова реформа»; Андрій Зінченко, співзасновник української мережі енергетичних інновацій Greencubator, менеджер групи РПР «Реформа енергетичного сектору»; Олексій Хмара, виконавчий директор Transparency International Україна, експерт групи РПР «Антикорупційна реформа».

Під час зустрічі представники РПР в тому числі презентували «дорожню карту» реформ, яку вони підготували для Верховної Ради України. Більш детально з напрацюваннями експертів РПР можна ознайомитись за посиланням



Переглядів: 3645
Поширень: 0