У рамках відзначення 70-річчя заснування Вінницького обласного клінічного диспансеру 21 травня на Вінниччині відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена сучасним підходам лікування онкологічних хвороб. Про це йшлося на прес-конференції, що відбулась 14 травня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Участь у прес-конференції взяли головний лікар Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимир Шамрай, головний хірург Олександр Камінський, зав. відділенням променевої терапії Світлана Григоренко, зав. хірургічним відділенням Ковальчук Анатолій та зав. хіміотерапевтичним відділенням Мацишевська Ірина.

Розпочинаючи прес-конференцію Володимир Шамрай зазначив, що 21-22 травня 2015 року Міністерство охорони здоров’я України, Департамент охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації, Вінницький обласний клінічний онкологічний диспансер, ГО «Асоціація онкологів Поділля», Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова проводитимуть Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Сучасні підходи в лікуванні онкологічних хворих», присвячену 70-річчю Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру.

21 травня у Вінниці обговорять сучасні підходи лікування онкологічних хвороб

За його словами, метою конференції є обговорення сучасних проблем онкології та обмін інформацією із провідними онкологічними закладами, фахівцями та науковцями.

«Це дозволить визначити сучасні пріоритетні напрями медичної галузі та сприятиме впровадженню наукових досягнень в клінічну практику», - підкреслив Володимир Шамрай.

Він зауважив, що про свою участь у конференції заявили понад 250 фахівців. З них: 3 академіки, 31 доктор медичних наук, 44 кандидати медичних наук, 6 заслужених лікарів України.

Так, відкриття конференції відбудеться у приміщенні Вінницької обласної філармонії «Плеяда» 21 травня о 10.00 год.

В рамках конференції 21-22 травня відбудуться секційні засідання з таких тематик: «Хіміотерапія, променева терапія, методи діагностики в онкології, анестезіологія та реанімація в онкології», «Мамологія», «Торако-абдомінальна хірургія», «Хірургія пухлин голови та шиї», «Онкогінекологія та урологія».

Під час конференції відбудуться виступи-ознайомлення з сучасними методами діагностики та лікування злоякісних новоутворень.

В свою чергу Олександр Камінський проінформував присутніх про шляхи становлення та розвитку Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру. За його словами, на сьогоднішній день, в даному лікувальному закладі працюють понад 120 висококваліфікованих лікарів.

Про те, за словами Олександра Камінського, матеріальна база диспансеру потребує дооснащення більш сучасними лікувальними приладами, які є дороговартісними та, на жаль, сьогодні не доступні у придбанні.

«Світова медицина базується на технологічних досягненнях. Зокрема, застосуванні сучасних методик завдяки технічному процесу. Тож, було б доцільно розмістити таку сучасну апаратуру в нашому медичному закладі. Це надасть змогу отримати більше позитивного результаті лікування та прогресу одужання пацієнтів диспансеру», - відмітив Олександр Камінський.

Тож, наразі Вінницький обласний клінічний онкологічний диспансер працює над придбанням сучасного лінійного прискорювача. Через відсутність такого апарату , пацієнти вимушені лікуватися за межами області.



Переглядів: 4030
Поширень: 0