Майдан Небесної сотні - це місце, де вперше збирався вінницький Євромайдан. Саме сюди приходили вінничани у перші дні буремних подій аби висловити своє бажання жити у розвиненій європейській державі. З Майдану Небесної сотні не раз проводжали в останню путь героїв, які ціною власного життя відстоювали національні інтереси України. Неодноразово зустрічали і проводжали захисників, які повертались або їхали на Схід.

Громадська організація «Розвиток.Розвиток» виступила з ініціативою аби у цей день , на цьому історичному місці зібратись всім разом: діти, молодь, вінничани, громадський актив міста Вінниці, аби продемонструвати готовність творити і змінювати Україну на краще, а також власними справами довести, що «Європа починається з дій кожного з нас»!

У День Європи в Вінниці на Майдані Небесної сотні проходив проект "Європа починається з мене!"

Цю ідею - соціально-благодійний проект «Європа починається з мене» підтримала Вінницька міська рада, а також ГО «Гармонія», ГО «Рада Вінниччини», ГО «Райдуга майбутнього», ГО «ЧАС.ОПИС», ГО «Творче покоління», ГО «Болеро», ГО «Творчі люди», ГО «Принцеса по-життю»; БФ «Подільська громада», БФ «Родинний дім», БФ «Майбутнє без болю», БФ «Перлина Надії» дизайнер Світлана Теренчук, творча майстерня «FireFly», школа англійської мови «Flash», Вінницький інститут університету «Україна», творче об’єднання «Барви України», ТМ «Україночка», та багато творчих дитячих колективів.

У День Європи в Вінниці на Майдані Небесної сотні проходив проект "Європа починається з мене!"

В рамках проекту вінничани та гості міста мали можливість:

  • ознайомитися з фотовиставками: «Читай, Україно!»; «Амбітна пані», «Україна: ТВОРИ ТИ», «Барви життя»;
  • взяти участь у флеш-мобі «Я пишаюся тим, що я вінничанин - вінничанка»;
  • взяти участь у майстер-класах: з розпису виробів з деревини та глини з елементами європейської культури; петриківського розпису, лозоплетіння, олійного живопису; фейс-арту; виготовлення сувенірів з символікою Вінниці та Поділля, сумок ручної роботи з символікою України та Європи.
  • приєднатись до соціально-благодійних проектів, спрямованих на підтримку захисників України: придбати збірку віршів від 18 поетів Вінниччини «Захисник, повертайся живим!», приєднатись до збору коштів для наших героїв та соціального проекту «Дякуємо вам, за життя!»
  • взяти участь у благодійних проектах: «Барви життя», «Чужих дітей не буває»; «Діти АТО – наші діти»; придбати товари у благодійній крамниці;
  • долучитись до соціальних проектів: «Я пишаюся тим, що я вінничанин - вінничанка»; «Все починається з дитинства», «Європейське майбутнє в наших руках»; «Спілкуйся англійською»;
  • стати учасником соціальних проектів, спрямованих на здоровий спосіб життя: «Здоров‘я дитини – запорука майбутнього»; «Батьки – зразок здорового способу життя»; «Щаслива родина – щаслива дитина».

У День Європи в Вінниці на Майдані Небесної сотні проходив проект "Європа починається з мене!"

Під час соціально-благодійного проекту «Європа починається з мене» було зібрано 7 тисяч 908 гривень. Так, зокрема, ГО «Гармонія» виручила за продаж збірок про бійців АТО 674 гривні. Ці кошти будуть передані на потреби бійців, які перебувають на Сході України. ГО «Творчі люди» впродовж дня зібрали 2881 гривні, які були передані батьку Дениса Проценка, який хворіє на гострий лімфобластний лейкоз. У рамках соціальних проектів, представлених ГО «Рада Віннничини», а це фотопроект «Діти АТО – наші діти», проект «Пізнай Європу» та благодійні фонди «Атланта» та «Перлина Поділля» збирали кошти для Плисківського дитячого будинку, відповідно було зібрано 585 грн. і 5 євро та 1016 гривень. На потреби дітей переселенців, які проживають у гуртожитку у місті Жмеринка, учнями професійно-технічного училища № 15 було зібрано 152 грн, а представники «монетного двору» передали на ці потреби 2600 грн.

У День Європи в Вінниці на Майдані Небесної сотні проходив проект "Європа починається з мене!"

"Соціально-благодійний проект «Європа починається з мене» в черговий раз продемонстрував, що об’єднавшись заради гарної справи, ми здатні зроби світ кращим! Адже Європа починається з наших з вами думок, дій та вчинків. Ще раз дякуємо усім, хто підтримав ініціативу ГО «Розвиток. Розвиток» та приєднався до проекту «Європа починається з мене». Отож, соціально-благодійний «Європа починається з мене» в черговий раз продемонстрував, що об’єднавшись заради гарної справи, ми здатні зроби світ кращим! У єдності - наша сила!!! Ще раз дякуємо усім, хто підтримав ініціативу ГО «Розвиток. Розвиток» та приєднався до проекту «Європа починається з мене»" - зазначила організатор проекту, голова ГО "Розвиток. Розвиток" Ірина Борзова.



Переглядів: 3728
Поширень: 0