Сьогодні у Вінниці відбулося загальноміське свято обдарованої молоді «Талант – 2015». Тут відзначили грошовими преміями кращих учнів вінницьких шкіл, які стали переможцями олімпіад різних рівнів, змагань, фестивалів, спортсменів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, учнів шкіл естетичного виховання дитячих музичних шкіл, вихованців клубних формувань. Крім того, привітали й 349 обдарованих учнів та студентів, які стали цього року стипендіатами Вінницької міської ради.

Вже традиційно наприкінці навчального року у Вінниці проводиться загальноміське свято обдарованої молоді «Талант – 2015». Під час цього заходу нагороджуються юні вінничани за досягнення у навчанні, спорті та мистецтві. Так, у 2014-2015 навчальному році учні шкіл вибороли 1630 призових місць на різних етапах Всеукраїнських олімпіад: 1081 – у міському, 508 – обласному та 41 – у всеукраїнському. Чимало школярів вибороли призові місця у міських, обласних, Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, спортивних змаганнях.

Високих результатів досягли й вихованці мистецьких навчальних закладів міста. У цьому навчальному році учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та вихованці клубних формувань посіли 202 призових місця у міських конкурсах, 138 – у обласних та регіональних, 129 – у Всеукраїнських та 126 – у Міжнародних конкурсах. Заклади культури за результатами цього навчального року мають понад 900 дипломантів конкурсів, фестивалів та виставок різних рівнів. Значних висот досягли й юні спортсмени, які здобули 215 перших та 400 призових місць на Всеукраїнських та 11 перших та 28 призових місць на Міжнародних змаганнях.

Близько тисячі юних вінничан відзначили на святі обдарованої молоді «Талант – 2015»

За підсумками ІІ півріччя 2014-2015 навчального року стипендіатами міської ради стали 349 учнів та студентів навчальних закладів міста Вінниці. Серед них – 264 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, 28 вихованців початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та вихованців клубних формувань, 16 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, 41 студент вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. Грошовими преміями також були нагороджені учителі, керівники гуртків, тренери, які підготували переможців Всеукраїнських та Міжнародних предметних олімпіад, творчих конкурсів, спортивних змагань.

На заході талановитих учнів та студентів вітали керівники міста та області.

«Мені надзвичайно приємно сьогодні вітати самих талановитих та розумних юних вінничан з їхніми перемогами на олімпіадах, у творчих заходах та спортивних змаганнях. Крім того, це перемоги ваших батьків, які вами пишаються, вчителів, які є вашими наставниками. А також – перемоги всієї Вінниці, адже ви – еліта міста, учнівської, студентської молоді, ви робите все для того, щоб Вінниця була найкращим, європейським містом. А вся ваша сьогоднішня праця – це внесок у ваше майбутнє та майбутнє нашого рідного міста. Адже пройде кілька років, і ви будете брати активну участь у розбудові міста, щоб воно й надалі залишалося найкращим. Бажаю, щоб ви не зупинялися на досягнутому, розвивалися, щоб отримували задоволення від своїх успіхів», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Близько тисячі юних вінничан відзначили на святі обдарованої молоді «Талант – 2015»

Сергій Моргунов відзначив, що з кожним роком кількість нагороджених зростає. «На сьогоднішній день у Вінниці 638 учнів та студентів, які є переможцями Всеукраїнських олімпіад, творчих конкурсів, спортивних змагань, переможці наукових робіт Малої академії наук. Крім того, у нас є стипендіати Вінницької міської ради – це 349 учнів шкіл та студентів, які за гарні досягнення у навчанні отримують стипендію від Вінницької міської ради. Загальна вартість усіх нагород близько 300 тисяч гривень, які виділила на ці цілі міська рада», – зазначив Сергій Моргунов.

«На сьогоднішньому заході дуже багато розумних, талановитих дітей, тому наше місто, область та країна, без сумніву мають майбутнє. Ви маєте неоціненний досвід, який у вашому віці має далеко не кожен, відчути радість перемоги, яка здобута завдяки таланту та наполегливої щоденної копіткої праці. Тож бажаю вам подальших перемог, здійснення ваших мрій, будьте наполегливими у досягненні своїх бажань», – заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк.



Переглядів: 3372
Поширень: 0