Сьогодні у Вінниці розпочалася реалізація проекту по встановленню інклюзивного дитячого майданчика у парку Дружби народів. Тут зможуть проводити час як звичайні дітки, так і малята з обмеженими фізичними можливостями. Спільні ігри та спілкування допоможуть хлопчикам та дівчаткам легше входити в соціум у майбутньому в школах та вузах. ГО «Гармонія», яка опікується створенням такого осередку для дозвілля дітей, запрошує всіх бажаючих долучитися до розбудови цього майданчику.

Проект «Інклюзивний дитячий майданчик» реалізується ГО «Гармонія» за підтримки Британської ради в Україні, БФ «Подільська громада», БФ «Без кордонів». Частина коштів на цей проект «Гармонія» отримала у вигляді гранту від Британської Ради в Україні.

Автором проекту є Людмила Нецкіна. «Ми вирішили створити такий майданчик, тому що діти з інвалідністю переважно проводять свій вільний час у спеціалізованих закладах. Міні-грант, який отримав проект, склав 8 тисяч гривень. Цих коштів нам вистачить на частину майданчика, також нам допомагають партнери. Запрошуємо усіх вінничан долучитися до реалізації цієї ідеї в життя, а також – ділитися своїми ідеями щодо розвитку цього майданчика», – каже представник ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна.

Вінничан запрошують долучитися до створення інклюзивного дитячого майданчика у парку Дружби народів

«Об’єкти на майданчику будуть зроблені з автомобільних шин, їх потрібно скріплювати, закопувати в землю, розфарбувати і на це нам необхідна фізична допомога вінничан, нашої громади. Фарба для шин вже закуплена, запрошуємо розфарбовувати всіх бажаючих.  Долучитися може кожен як з матеріальною, так і з фізичною допомогою, ми будемо дуже раді усім бажаючим. Щодо елементів майданчика, то всі вони будуть доступні діткам з обмеженими фізичними можливостями. Наприклад, мотоцикл з шин обов’язково матиме спинку, щоб дитина з ДЦП або іншими порушеннями опорно-рухового апарату могла на неї обпертися і відчути себе за кермом. Пісочниці мають розташовуватися на підвищенні, щоб діти на візках могли в них гратися. Також тут будуть машинки, літачки та інші елементи. Плануємо зробити й куточок для проведення майстер-класів, де будуть стіл та стільці з шин, місця, де діти зможуть під’їхати на візку до цього столу. Тобто тут буде не лише ігрова зона, а й місце для проведення освітніх заходів», – зазначила представник Центру реабілітації «Гармонія» Сюзанна Жуковська.

Вінничан запрошують долучитися до створення інклюзивного дитячого майданчика у парку Дружби народів

Як зауважила Людмила Нецкіна, цей майданчик допоможе діткам з інвалідністю проводити спільно час зі звичайними малятами та краще соціалізуватися в житті. Нагадаємо, що в цьому році у парку Дружби народів було встановлено туалети, якими можуть користуватися люди з обмеженими фізичними можливостями.

«Дуже важливо, щоб до наших ідей приєдналися мешканці Вінниці, мікрорайону Вишенька, адже тут гратимуться в тому числі і їхні діти, проходитимуть сімейні заходи. Інтерактивна галявина буде цікавою для всіх, тут чудове місце, природа. Тож нам потрібні роботящі руки, творчі душі і бажання змінити парк на краще», – каже голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

Адміністрація парку Дружби народів вже виділила територію під цей майданчик. Роботи планують розпочати на наступному тижні. Бажаючим зробити добру справу і долучитися до створення інклюзивного дитячого майданчика потрібно зателефонувати за номером: 097-842-69-58 (Сюзанна Жуковська), 46-93-59 (Центр «Гармонія»)



Переглядів: 4659
Поширень: 0