Сьогодні перед засіданням виконкому міської ради відзначили вінницьких волонтерів, які активно допомагають військовим на Сході. Окрім гуманітарних вантажів вони відправляють у зону АТО автомобілі, в тому числі і машини швидкої допомоги. Цих людей привітав в.о. міського голови Сергій Моргунов та вручив їм грамоти і грошові винагороди.

З початку подій на Сході вінничани активно підтримують наших військових, які захищають Україну у зоні АТО. Сьогодні найактивніших з них відзначили перед засіданням виконкому. «Без підтримки українського народу, а в першу чергу без активної позиції саме волонтерів, сьогодні українська армія не була б такою, якою є. Я особисто з великою шаною ставлюся до тих людей, які не сидять на дивані і дивляться телебачення, які не просто обговорюють ці питання у соціальних мережах, а займають активну позицію, дають конкретні пропозиції, витрачають свої кошти, своє здоров’я, час, енергію і допомагають нашим хлопцям, які воюють», – зазначив Сергій Моргунов.

У міській раді відзначили вінницьких волонтерів за допомогу бійцям у зоні АТО

Також Сергій Моргунов відзначив, що волонтери – це люди з великої літери, і їх вклад не менший, ніж у бійців АТО. «Але я говорю за справжніх волонтерів – тих людей, які дійсно допомагають, а не псевдоволонтерів, які можуть «піаритися» на тих, чи інших речах. Міська рада фактично з початку антитерористичної компанії долучилася до координації роботи між різними громадськими організаціями, волонтерськими рухами для того, щоб можна було дієво використовувати і надавати ту допомогу, яку надають волонтерські організації і просто громадяни Вінниці та Вінниччини. В тому числі, щоб адресно допомагати вінницьким підрозділам, які воюють на Сході. Я вдячний волонтерам за те, що вони роблять, бажаю їм здоров’я, сили духу, і саме головне, щоб у нас швидше настав мир і щоб ми займалися розбудовою свого рідного європейського міста», – каже Сергій Моргунов.

У міській раді відзначили вінницьких волонтерів за допомогу бійцям у зоні АТО

Волонтерам вручили грамоти та грошові премії. Серед нагороджених були Віктор Котішевський та Костянтин Чернюк, які спільно з волонтерською групою відправили в АТО десять автомобілів, п’ять з яких – швидкої допомоги. Ці чоловіки неодноразово бували на Сході. Також відзначили волонтера Оксану Бугу, яка організувала збір та відправку вантажів у зону АТО. У домашніх умовах, при активній допомозі рідних, жінка за власною рецептурою виготовляла сухі борщі для військових. Пізніше вона розпочала робити це у співпраці з їдальнею Вінницького технічного університету.



Переглядів: 3501
Поширень: 0