Таку тезу озвучила Радник Президента України, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я під час прес-конференції у Вінниці.

Ольга Богомолець повідомила: «Сьогодні у мене в програмі відвідування реабілітаційного центру та військового госпіталю. Вже проведені зустрічі з головою облдержадміністрації, представниками бізнесу а також з родинами загиблих. Хочу сказати, що зустрічі проходять гостро. Однак, для мене найважливішим завданням є: накопичити максимальну кількість існуючих проблемних питань і знайти шляхи їх вирішення».

Радник Президента України презентувала для представників обласних та районних ЗМІ громадську благодійну платформу «Люди допомагають людям», спрямовану на допомогу сім’ям, які втратили годувальників внаслідок подій Революції гідності та військових дій на Сході України.

Посадовець зазначила, що на даний момент на інтернет-платформі розміщена інформація про 75 родин та відзнято понад 30 відеороликів – це лише перші кроки. «Проект має на меті зібрати на порталі усі сім’ї, що втратили годувальника і потребують допомоги, яка надається адресно,безпосередньо на рахунок родини»,- підкреслила Ольга Богомолець.

Ольга Богомолець: Маємо змінити суспільство і суспільну думку та змінитись самі

Політик закликала представників облдержадміністрації, журналістських та волонтерських кіл Вінниччини увійти до складу опікунської ради платформи, щоб працювати на рівні області над додатковою підтримкою для родин, що втратили близьку людину.

Регіональний директор київського мікрорегіону «Райффайзен Банк Аваль» Віталій Гебель запевнив: «Банк «Аваль» створив можливість надання матеріальної допомоги родинам, які її потребують, через сайт із будь-якої точки планети, відмовившись при цьому від усіх комісійних зборів».

Заступник голови – директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк зазначив: «Сьогоднішній візит голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я є знаковим, оскільки він охоплює проблематику, пов’язану не лише з охороною здоров’я, а розпочинає декілька соціальних проектів. Приємно, що ініціативи, які висловлювали під час зустрічі сім’ї загиблих в АТО щодо статусу військовослужбовців добровольчих батальйонів, вирішувались народним депутатом Ольгою Богомолець прямо в режимі онлайн».

Ігор Івасюк назвав візит Ольги Богомолець корисним для обох сторін, оскільки в ході зустрічей стало зрозумілим, що Вінницький досвід, напрацьований з багатьох питань, буде використаний народним депутатом України у подальшій роботі.

В ході прес-конференції Ольга Богомолець дала відповіді на запитання, що стосувались розробки та термінів прийняття військово-медичної доктрини – важливого стратегічного та світоглядного документу, шляхів зниження цін на ліки та дерегуляції фармацевтичного ринку, необхідності адаптації європейських клінічних протоколів для надання громадянам справді якісної медичної допомоги за економічно виправданими цінами а також прийняття Закону України про страхування життя військових.



Переглядів: 3443
Поширень: 0