27 травня у Вінниці розпочав роботу дводенний Всеукраїнський науково-практичний семінар «Екологія дошкільного дитинства: відповіді на виклики сьогодення». Зустріч відбулася у Вінницькій академії неперервної освіти. З вітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу дошкільної освіти Департаменту загальної середньої ти дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Тамара Панасюк та завідувач кафедри теорії і методики дошкільної освіти Південноукраїнського державного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, доктор педагогічних наук, професор Алла Богуш.

Робота учасників семінару поділялася на дві частини: в ході науково-теоретичної слухали та обговорювали доповіді про екологію дитинства в сучасному освітньому просторі, розвиток дитячої субкультури в сучасному соціумі, розвиток художньо-творчого потенціалу вихователя, актуальні проблеми психологічного виховання дитини дошкільного віку та інші.

У Вінниці обговорили як покращити дошкільне дитинство

В ході практичної частини семінару учасники працювали по секціях: працівники районних (міських) методичних кабінетів говорили про психолого-педагогічні аспекти сприятливої екології дитинства, а працівники закладів післядипломної освіти обговорювали формування екологічно сприятливого освітнього середовища на прикладі дошкільного навчального закладу №4 Жмеринської міської ради.

У Вінниці обговорили як покращити дошкільне дитинство

Завтра наукова спільнота продовжить роботу у дошкільних навчальних закладах №7, 19 та 35 Вінницької міської ради



Переглядів: 2989
Поширень: 0