У четвер, 28 травня, Донецький національний університет святкував 50-річний ювілей. В урочистостях взяли участь викладачі та студенти вишу, багато гостей, представники міської та обласної влади.

Донецький національний університет вперше свій день народження святкує у Вінниці, і досить знаково, що він ювілейний: других 50 років у ДонНУ розпочинається саме у нашому місті. І це для Вінниці та регіону в цілому досить важливо, адже цей класичний університет із надзвичайно потужними і фаховими викладачами входить до рейтингу кращих вишів світу.

Ректор університету Роман Гринюк говорив про те, що у Вінниці навчальний заклад оновився, щоб упевнено стати на новітній шлях і взяти курс на принципову модернізацію університету до європейського навчально-дослідницького закладу, що поєднує на новому для України якісному рівні різноступеневу освіту, науку та інновації.

Донецький національний університет відзначив у Вінниці свій піввіковий ювілей

«Нам було, що втрачати, але нам є до чого прагнути: у світ перспектив, величі та нових досягнень в ім’я майбутнього України. Я дякую всім, хто був поряд із нами в ці непрості часи, дякую вам, мої шановні колеги та студенти, за віру у наші можливості, за вашу довіру, з якою ви пропри небезпеку, відсутність житла і відсутності фінансування в перші місяці поточного навчального року, у жовтні 2014 року, ступили на вінницьку землю. Я докладу всіх зусиль, аби наш 51 університетський рік був добрий для вас і ваших родин перспективним, повним наукових і творчих злетів», - сказав під час свого виступу ректор ДонНУ Роман Гринюк. Також він подякував владі міста та області за підтримку і створення усіх умов для того, щоб університет міг успішно працювати та ставати на ноги.

Донецький національний університет відзначив у Вінниці свій піввіковий ювілей

Студентів і викладачі закладу вітали представник міської та обласної влади. Спочатку голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій зачитав вітальні адреси від Президента України Петра Порошенка та Міністра освіти і науки України Сергія Квіта. А від себе Валерій Коровій додав: «Наші серця з вами. Вони стукаються в однаковому ритмі. Сьогодні непростий час. І в мене серце наповнюється щирою теплотою до кожного з вас. Я людина, яка прийшла з науки в органи державної влади, і, спілкуючись із викладачами, кидається в очі їхній великий фаховий рівень. Це дійсно велика робота і професорсько-викладацького складу, і тих поколінь, які формували університет. Тож я переконаний, що все буде добре».

Донецький національний університет відзначив у Вінниці свій піввіковий ювілей

«В ці дні я дізнався, що ваш університет визнано одним із найкращих вузів світу. На рівні з Оксфордом, Гарвардом, які мають багатовікову історію, 50 років – це дуже маленький термін, тож ви великі молодці. Минулого року ви навіть у страшному сні не могли подумати, що будете швидко переїжджати в інше місто. Але ви гуртуєтесь, гідно тримаєтесь і досягаєте висот, що сьогодні в світі вас визнано одним із найкращих серед багатьох вузів. Мені дуже приємно, що коли у вас стояв вибір куди переїхати, ви обрали Вінницю. І сьогодні вже долучились до життя територіальної громади нашого міста. Нещодавно я бачив сюжет про суботники, і ваших студентів запитали, чи вам це цікаво, чи потрібно робити ці суботники, то хтось із студентів сказав: звичайно цікаво, бо ми теж хочемо зробити щось корисне для Вінниці, і це було дуже приємно чути», - сказав в. о. міського голови Сергій Моргунов. Наприкінці свого виступу він висловив сподівання, що після завершення війни, коли університет переїде у свої рідні стіни, у Вінниці залишиться філія цього класичного вишу, і судячи з оплесків – і викладачі, і студенти підтримали цю думку.

Донецький національний університет відзначив у Вінниці свій піввіковий ювілей

Представники міської та обласної влади відзначили викладачів ДонНУ почесними грамотами та преміями. А в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов подарував університету ноутбук. ​



Переглядів: 4228
Поширень: 0