Донецькі власники, які прийшли ще років 6 тому, згорнули виробництво і заявили про ліквідацію одного з гігантів промисловості радянської доби. Робітники прийшли до владних кабінетів, бо їх не допускають на робочі місця. За законом, всі ліквідаційні процедури мали бути призупинені – у зв»язку з позовом до суду однієї робітниці.


З представниками пікетників зустрілися представники обласної та міської влади: голова ОДА Олександр Домбровський та його перший заступник Валерій Коровій, заступники міського голови Андрій Рева та Володимир Слишинський. Андрій Рева порадив робітникам звернутися до Замостянської прокуратури із заявою. Олександр Домбровський пообіцяв підтримати робітників, але «як і в який спосіб» - не знає, бо «закони не пише». Втім, він намалював три шляхи: пошук нового ефективного інвестора, створення ТОВ, передача заводу в комунальну власність, і готовий підтримати будь-який з них. Робітники висловлювали різні думки: від «ми з вами програли завод!» до «ми і самі могли б продати частину складів, де є обладнання на мільйони гривень, і відновити випуск продукції». Люди обурені тим, що влада допустила таку ситуацію. Вони отримують по 300 грн. на місяць, кращі спеціалісти звільняються, а начальство – головні інженери, технологи, начальники цехів – на стороні власників.

Версій щодо причин знищення підприємства, дві: перша - власники хочуть його знищити заради одномоментної багатомільйонної вигоди, друга – декому вигідно забрати з ринку підшипників конкурента…


Переглядів: 3307
Поширень: 0