15 червня у Вінниці відбулось урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергетики в Україні. Участь у церемонії взяли керівник відділу «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Представництва Європейського Союзу в Україні Вальтер Треттон, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, представники Швейцарського бюро співробітництва​ Україні, керівники міста та області.

В. о. вінницького міського голови Сергій Моргунов перед оголошенням відкриття Європейського тижня сталої енергетики у Вінниці зачитав вітального листа Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана вінничанам і нагадав, що Вінниця ще у 2011 році приєдналась до ініціативи «Угода мерів»: «Енергоефективність – це не дань моді, а в першу чергу це енергонезалежність, враховуючи ту ситуацію, яка у нас є. Для людей – це економія коштів за комунальні послуги. І, звичайно, не можна залишатись осторонь від екологічних проблем. Ще п\'ять років назад, коли Володимир Борисович Гройсман був міським головою, ми приєднались до ініціативи Європейської комісії «Угода мерів» і взяли на себе добровільне зобов\'язання щодо впровадження всіх процесів по енергоефективності, – сказав він. – Я хочу подякувати нашим міжнародним партнерам за тісну співпрацю, яка відбувалась протягом всіх цих років. Особливо хочу відзначити наших швейцарських партнерів, від яких ми отримуємо надзвичайно велику підтримку і допомогу».

 у Вінниці відбулось урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергетики в Україні

Європейський тиждень сталої енергетики в Україні проводиться вп\'яте. Вінниця підтримала цю ініціативу три роки тому, і у такий спосіб долучилась до загальноєвропейського руху за енергоефективність. Позиція міста в питаннях сталого енергетичного розвитку проявляється і в цілому ряді заходів з енергозбереження, які вже кілька років поспіль досить активно реалізовуються в місті. Підтвердженням цього стало і те, що Вінниця цієї весни була сертифікована за системою «Європейська енергетична відзнака».

Вальтер Треттон: Вінниця має вражаючі успіхи у впровадженні енергоефективних заходів

«Відзначаючи вражаючі успіхи Вінниці за останні роки в напрямку енергоефективності та загалом в системі управління містом, ми будемо прагнути до того, щоб досвід Вінниці поширювався, - сказав на церемонії відкриття керівник відділу «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Представництва Європейського Союзу в Україні Вальтер Треттон. - Я вперше перебуваю у Вінниці, але мені дуже приємно бути тут. Я чув дуже багато хорошого про Вінницю. Ваше місто перебуває в авангарді і є першим серед усіх міст України у впровадженні енергоефективних технологій». Також Вальтер Треттон сказав, що Вінниця заслуговує енергетичну нагороду, адже показала вражаючі досягнення в цьому напрямку.

Відзначив успіхи Вінниці у питаннях енергоефективності і голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. «Енергетична нагорода – це без перебільшення визнання тієї величезної роботи, яку проведено в місті. Вінниця найбільший адміністративний центр в регіоні, споживає найбільше енергетичних ресурсів, і дуже важливо – наскільки весь комплекс заходів з енергозбереження буде реалізовано безпосередньо в місті Вінниці, - зазначив Валерій Коровій. – Але саме головне те, що на сьогоднішній день ми бачимо, що можемо бути енергонезалежними, бачимо власну спроможність вирішувати ті проблеми, які наш східний сусід нам намагається створювати».

у Вінниці відбулось урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергетики в Україні

Церемонія відкриття Європейського тижня сталої енергетики завершилась велопробігом «Заряджайся позитивом!», участь у якому мали можливість взяти всі бажаючі.



Переглядів: 4990
Поширень: 0