15 червня у Вінниці відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в рамках проекту між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE) в Україні.

Даний некомерційний філіал Торгової палати США ініціював реалізацію на теренах нашого регіону проект «Посилення впливу бізнес асоціацій на формування ресурсної бази розвитку бізнес-середовища у Вінницькій області».

Некомерційний філіал Торгової палати США допоможе полегшити життя представникам малого та середнього бізнесу

Мета Проекту полягає у створенні ресурсної бази для розвитку бізнес-середовища та малого і середнього бізнесу Вінницької області, розвитку нових послуг бізнес-асоціацій для підприємців, створенні підґрунтя для проведення адвокаційної кампанії, формування відкритої для бізнесу інформаційно-аналітичної системи ресурсів області. За результатами проекту підприємці області матимуть відкритий доступ до інформації про незадіяні інфраструктури, об\'єкти різних форм власності, великі та малі інвестиційні проекти і мікрокредитування та інші типи ресурсів.

Некомерційний філіал Торгової палати США допоможе полегшити життя представникам малого та середнього бізнесу

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, який був делегований підписати документ про співпрацю, за півтори місяці це уже третій приклад, коли бізнес-асоціації пропонують місцевим підприємцям проекти, які покликані сприяти розвитку бізнесу в області. «Хочу відзначити, що на Вінниччині дана робота уже проводиться і багато інформації, яка передбачена проектом, була систематизована та у вільному доступі для підприємців. Наприклад, Департамент регіонального економічного розвитку облдержадміністрації постійно оприлюднює інформацію про наявне комунальне майно. Фонд державного майна дуже прозоро висвітлює, те що пропонується на ринку оренди та приватизації . Однак, ідея проекту полягає ще й в тому, аби налагодити зв’язки між представниками самого бізнесу та розповісти, про всі ті ресурси, які є в кожного із вас та стали максимально ефективними і приносили прибуток конкретному підприємцю. Тому просив би організаторів проекту максимально популяризувати його через засоби масової інформації, серед районних бізнес-асоціацій. Це буде живий організм, який дасть позитивний результат» – зауважив Андрій Гижко.

Некомерційний філіал Торгової палати США допоможе полегшити життя представникам малого та середнього бізнесу

На теренах Вінниччини втілюватиме в життя Проект Всеукраїнська Асоціація Консультантів з управління (ВАКУ) за підтримки ГО "ВСЮ "Спілки підприємців "Стіна" та Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ Україна).

До речі, Вінницька область обрана пілотним регіоном, де реалізується даний проект. Згодом, за задумами його ініціаторів, проект буде продовжено по всій Україні.

Для довідки:

Центр міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ - Україна) один з чотирьох головних інститутів Національного фонду розвитку демократії (США) і некомерційний філіал Торгової палати США. СІРЕ - зміцнює демократію в усьому світі через розвиток приватного підприємництва та ринкові реформи.

Всеукраїнське асоціація консультантів з управління - це некомерційне професійне об\'єднання, однією з цілей якого є створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу, нових робочих місць, а також необхідної інфраструктури для сталого та успішного розвитку України.



Переглядів: 3060
Поширень: 0