19 червня у міському Палаці мистецтв «Зоря» відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника. Медикам подякували за роботу та привітали представники міської влади. Їм вручили грамоти та грошові премії, а Центр матері та дитини отримав у подарунок обладнання для молочної кухні.

На початку урочистостей з нагоди відзначення Дня медичного працівника присутніх привітав в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов привітав вінницьких медичних працівників з професійним святом

«Професія, яку ви обрали, дуже відповідальна і важлива. Коли людина розпочинає свій життєвий шлях, перший хто біля неї – лікар, протягом життя нас супроводжують медичні працівники, закінчується життєвий шлях також з лікарями. Якщо говорити про вінницьку медичну галузь, то за останні 10 років тут було зроблено дуже багато, і в першу чергу – вами. Я пам’ятаю 2008 рік, коли ми всім містом, територіальною громадою, збирали кошти на відкриття кардіологічного центру, а сьогодні вже дійшли до того етапу, що займаємося проектуванням і розпочнемо у 2016 році будівництво Регіонального центру серцево-судинної хірургії. Тобто за такий відносно не довгий період часу у нас є конкретний результат і будемо мати один з найкращих у центральному регіоні центр. Я пам’ятаю у 2008 році ми закінчили будівництво хірургічного відділення у лікарні №2, а згодом відкрили пренатальний центр, відділення для ветеранів. У нас найсучасніший в центральній Україні Муніципальний діагностичний центр, і ні для кого не секрет, що в ньому отримують послуги не лише вінничани, приїжджають сюди й люди з інших міст і навіть інших країн. І це знову ж таки ваша заслуга, бо ви надаєте якісні послуги, чудово ставитися до людей, і вони мають позитивний результат у лікуванні. Коли розпочалася реформа, вона була проблематичною не лише для медичних працівників, а й для пацієнтів. Але ми разом з вами з 2012 року розширили мережу амбулаторій сімейної медицини. І, саме головне, ми цю послугу доносимо до людей. Взагалі, щось нам вдалося зробити, над чимось ще потрібно працювати, але саме головне, що ми повинні робити все для того, щоб надавати якісні медичні послуги, адже це наше основне завдання», – каже Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов привітав вінницьких медичних працівників з професійним святом

В.о. міського голови подякував медикам за їхню ініціативність: «Ви дуже часто даєте гарні поради і висловлюєте цікаві ідеї. Наприклад, на минулій сесії Вінницької міської ради було прийнято рішення щодо профілактики гіпертонії, і це ваша заслуга. Я дуже вдячний за вашу роботу. Особлива подяка тим, хто в зоні АТО проявляють справжню мужність та героїзм лікуючи людей у польових шпиталях. Здоров’я вам, благополуччя та миру».



Переглядів: 6233
Поширень: 0