Сьогодні представники з більш як двадцяти міст України приїхали до Вінниці у рамках навчального візиту. Вони виявили бажання ознайомитися з роботою міської ради та перейняти її передовий досвід. Адже нещодавно, за результатами дослідження українських міст, Вінниця підтвердила своє лідерство з ефективності роботи муніципалітету та отримала найвищу оцінку по якості надання послуг громадянам. Гості вже поспілкувалися з представниками міської влади, познайомилися з роботою Прозорого офісу та Цілодобової варти. Загалом навчальний візит триватиме три дні.

22 червня до Вінниці з навчальним візитом прибула делегація представників українських муніципалітетів. Захід організував Міжнародний республіканський інститут. Однією з вагомих причин навчальної зустрічі стало те, що за результатами дослідження українських міст, який було проведено соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту, Вінниця підтвердила своє лідерство з ефективності роботи міської влади. Серед 22 обласних центрів Вінниця отримала найвищу оцінку по якості надання послуг громадянам і доступності суспільних благ; діяльності міської ради та за рівнем взаємодії з установами місцевої влади.

На навчальний візит до Вінниці з’їхалися представники з 21 міста України

«Після оголошення результатів дослідження Міжнародного республіканського інституту учасників запитали, до якого міста вони б хотіли поїхати, щоб перейняти досвід, вони зазначили, що до Вінниці. Тож до нас приїхали представники 21 міста, серед них – гості з Дніпропетровська, Житомира, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Луцька, Львову, Полтави, Рівного, Миколаєва тощо. Вчора делегація побувала на екскурсії містом, ознайомилася з історичними цікавинками. Сьогодні гостей познайомили з роботою міської ради, вони побували у Прозорому офісі, Цілодобовій варті. У планах – екскурсія на КП «Вінницька транспортна компанія», – розповіла заступник міського голови Галина Якубович.

На навчальний візит до Вінниці з’їхалися представники з 21 міста України

Сьогодні представники делегації зустрілися з в.о міського голови Сергієм Моргуновим. «Дуже приємно, що навчальний візит організовано саме до Вінниці. Безперечно, у кожному місті є свої позитивні моменти, є й те, над чим потрібно працювати,там само як і у Вінниці. У місті серед іншого, багато роботи проводиться у напрямку стратегічного планування, прийнято Стратегію розвитку міста Вінниця-2020, за якою ми працюємо, визначаємо заходи на рік і щороку звітуємо перед громадою щодо результатів. Досить активно впроваджуємо інновації. Наприклад, плануємо збудувати та відкрити інноваційний бізнес-інкубатор, затвердили концепцію розвитку індустріального парку. Працює місто й у напрямку енергоефективності. Також нещодавно у Вінниці відбувся Тиждень сталої енергетики, під час якого Вінниця отримала Європейську енергетичну відзнаку. Тож, ми готові поділитися з вами своїми напрацюваннями, але я впевнений, що у кожного з ваших міст є свої позитивні практики і ми будемо дуже раді, що ви з нами ними поділитеся», – зазначив Сергій Моргунов.

На навчальний візит до Вінниці з’їхалися представники з 21 міста України

Учасники навчального візиту зазначили, що знайомство з роботою міської влади та міста є для ними корисним. Начальник відділу комп’ютерних систем Харківської міської ради відзначив, що для нього було дуже цікаво на власні очі побачити, як у Вінниці реалізовані новітні інформаційні технології. «Я у Вінниці вперше, дуже задоволена поїздкою, у вас гарне та цікаве місто, якісна система управління, є чому повчитися. Я переконалася, що не дарма Вінницю називають центром Європи, європейським містом. Дуже цікаво було послухати як у вас працює електронна система управління, документообіг тощо», – каже депутат Запорізької міської ради Віра Куремкіна.

«Місто Вінниця – одне з лідируючих в Україні для життя людей та умов для ведення бізнесу. Тому якщо люди вже пройшли такий шлях і отримали позитивний досвід, потрібно його переймати і розвиватися далі. Також для мене було важливо не лише дізнатися теорію, а й побачити все на практиці, особливо, як працює система Прозорого офісу», – зазначив керуючий справами виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради Вадим Шебанов.



Переглядів: 3527
Поширень: 0