В повітрі пахне великим потопом, дефолтом і виборами.

Гройсман не хоче бути мером Києва

Почастілі прогнози експертів, що голова Верховної Ради восени буде висуватись в мери Києва, спростував сьогодні сам спікер.

"В мене є досвід роботи на посаді міського голови. 8 років я був міським головою Вінниці, я розумію місцеве самоврядування, я розумію, що таке місто, як його виводити з передостанніх позицій на перші", - сказав Гройсман. - "Але якщо ви мене запитаєте, чи збираюсь я балотуватись в мери Києві - ні, не маю і зараз я не розгядаю цього питання", - заявив спікер Ради.

Порошенко підписав закон про допуск іноземних миротворців в Україну

Як відомо, Верховна Рада 4 червня прийняла закон про перебування підрозділів іноземних військ на території України і врегульовує питання проведення на території України міжнародної миротворчої операції.

Нагадаємо, Порошенко закликав ООН направити миротворців на Донбас. При цьому, законом заборонили брати участь у таких операціях країнам, які "розв’язують проти України збройну агресію", що виключає участь у миротворчих операціях Росії.

Моргунов запросив Саакашвілі до Вінниці на обмін досвідом

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман 22 червня зустрічався з губернатором Одещини Міхаелем Саакашвілі, який похвали «Прозорі офіси», назвавши їх «вінницьким ноу-хау». Такі офіси Саакашвілі хоче запровадити в Одесі.

А 25 червня в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов сказав, що запрошує Міхаела Саакашвілі до Вінниці:

Михайло Саакашвілі є реформатором, який дуже багато зробив у Грузії. Тому його слова про Вінницю – це дуже приємно. Він був у наших Прозорих офісах і сказав, що Будинки юстиції у них відкрилися у 2010 році, а у нас перший Прозорий офіс – раніше, у 2008-му. Сьогодні в Одесі він багато чого хоче зробити, і маючи той досвід, який він має, я думаю, йому це вдасться. Зі свого боку, ми готові поділитися нашим вінницьким досвідом і з радістю запрошуємо Михайла Саакашвілі і його нову одеську команду до Вінниці. Ми відкриті та готові поділитися всіма напрацюваннями.

Про дешеві ліки, програми для жителів висоток та інше розповів в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов

Вінницьких депутатів вже теж викликають до військкомату

Харківський почин сьогодні, 25 червня, продовжився у Хмільнику, де 9 депутатам міської ради під час сесії вручили повістки про мобілізацію і виклики до військкомату.

Свідки події зазначають, повідомляє портал «Громадський форум Хмільниччини», що депутати обурені діями представників військкомату. Зокрема, один з обранців сказав, що такі методи мобілізації можуть наштовхнути громаду на думку, що депутати ухиляються від отримання повісток, оскільки їх довелося «ловити» під час сесії.

Вінницькі бомжі схвалюють сортування сміття))

– Стало ли вам легче после этих изменений? – цікавився сайт 20 хвилин.
– Нам уж совсем нелегко, но плюсы в этом все-таки есть. Раньше бывало, найдешь штаны или свитер, а он уже весь промок из-за чужого мусора, сейчас же люди стараются вещи выбрасывать в сухие отходы.
– Может у вас есть какие-то предложения или пожелания?
– Пускай этим занимаются власти. Будет хорошо, если жители нашего города просто будут соблюдать эти правила.

У липні Україна теоретично може оголосити дефолт

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько після зустрічі прем\'єр-міністра Арсенія Яценюка та членів Кабміну за участю Американської торгово-промислової палати та Європейської бізнес асоціації

«Це теоретично можливо», – сказала Яресько у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення Goldman Sachs про те, що Україна може допустити дефолт в липні і не виплачувати за єврооблігаціями 24 липня.

У Харкові переділ ринку маршруток?

Невідомі на іномарці обстріляли у Харкові дві маршрутки під час руху. В одній з маршруток від розбитого скла двоє пасажирів отримали легкі поранення.

Наразі встановлено, що обстріл проводився з чорного джипа гумострілом.

Новий пісенний хіт українського інтернету

Вчимо разом, співатимемо після перемоги над рашистами!

«У верблюда два горба - у УКРОПА - два раба! А у Псковского десанта незавидная судьба! У верблюда два горба - у УКРОПА - два раба! А у Псковского десанта не таблички ни гроба!»

Провал СМС-судді. Нардеп показав переписку "ручного" голови Апеляційного суду

Нардеп Антон Геращенко показав на Facebook смс-листування скандального голови Апеляційного суду Антона Чернушенка, в якій він отримував вказівки щодо своїх рішень

"Роздруківка окремих смс-повідомлень, які отримував Антон Чернушенко в період з квітня по листопад 2014 року, якими один із наближених до нього товаришів передавав прохання / доручення про те, як треба вирішувати ті чи інші питання в Київському апеляційному суді", - написав нардеп.

У деяких смс прямо зазначалися прізвища фігурантів справ та рекомендації, що потрібно зробити - "випустити під домашній арешт", "зменшити заставу з 30 мільйонів до 500 тисяч", "відкласти справу" і так далі.

Провал СМС-судді. Нардеп показав переписку "ручного" голови Апеляційного суду

Нагадаємо, під час обшуку голови Апеляційного суду Антона Чернушенка у нього вилучили $6,5 тис., приблизно 30 тисяч гривень, ключі від 5 машин, зареєстрованих на його родичів, картки на пальне (14 тон).

Тоді досить швидко стало популярним відео, на якому Чернушенко в мантіїховає хабар від СБУ. Сам суддя сказав, що ці гроші він відклав на похід до стоматолога.

Рекорд по кількості кандидатів у нардепи установлено в окрузі №205

Центральна виборча комісія зареєструвала ще 27 кандидатів по округу №205 на Чернігівщині. Всього раздавать гречку боротися за голоси виборців там наразі зібралось вже 90 кандидатів в народні депутати.

Сюжет про "фашистський" табір "Укропчик" на російському ТБ викликав бурю в інтернеті

Сочі потонули

Через рясні зливи у Сочі сталася масштабна повінь –– затопленими виявилися вулиці, місцевий вокзал та аеропорт, на вулицях "тонуть" автомобілі. В аеропорту літаки фактично приземлюються у воду.

Мережі публікують моторошні відео затопленого міста .

Увага, на відео міститься ненормативна лексика!

Путіну війська потрібні вже вдома.

Терористичне угрупування «Ісламська держава» оголосило про створення своєї провінції на Північному Кавказі. Інститут з вивчення війни уточнює, що новий вілаят (провінція) проголошений на російській території Північного Кавказу.

Експерти вважають, що це стало наслідком звернення від 21 червня, в якому прихильники угрупування ІГ в Дагестані, Чечні, Інгушетії та Кабардино-Балкарії присягнули на вірність халіфу Абу Бакр аль-Багдаді.

Майданівці в Єревані зіпсували LifeNews пряме включення: Росія – в ж*пу

У центрі Єревана зібралося понад 15 тисяч учасників ЕлектроМайдану . Користувачі соцмереж викладають фото, на якому протестувальники біля кореспондента LifeNews, яка саме в цей час на камеру коментує ситуацію під час прямого включення, тримають плакати "Росія 24 – в ж*пу!".

Майданівці в Єревані зіпсували LifeNews пряме включення: Росія – в ж*пу

Нагадаємо, що наразі ще п\'ять вірменських міст долучилися до протесту, який триває вже кілька діб.

Найсумніший кіт світу "розірвав" інтернет

Кіт із жалібною мордочкою розчулив юзерів мережі і зібрав армію прихильників у соціальних мережах. Кошеня на ім\'я Луху живе з господинею у Китаї. Популярності тварина зажила завдяки дивному виразу своєї морди. Нові фото Луху постійно з\'являються в інтернеті на втіху 15 тисячам підписникам його акаунту. Саме кошеня, втім, здається, не тішить ніщо. Воно може спокійно сидіти, гуляти, навіть бешкетувати із товаришами – проте його погляд незмінно сумний.



Переглядів: 4017
Поширень: 0