Двоповерховий автобус-ковчег повернувся в Київ після маршу в кілька тисяч кілометрів по дорогах і зовсім “недорогах” Луганської та Донецької областях. Міста Краматорськ, Слов’янськ, Святогірськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне тепер назавжди вписані в історію волонтерської діяльності Асоціації “КВН України”. Вони залишаться і в серцях безпосередніх учасників проекту, який об\'єднав представників 14 областей України.

24-29 червня 2015 року на замовлення Міністерства молоді та спорту України Асоціація “КВН України” культурологічними та освітньо-виховними засобами спрямувала свої зусилля заради прогресу в справі протидії проявам мови ненависті у спілкуванні, ЗМІ та Інтернет-середовищі, зменшенню явищ дискримінації і порушень прав людини, виявлення і реагування на прояви дискримінації людини.

Члени асоціаціі "КВН України" відвідали зону АТО із проектом "Проти ненависті"

Жителі прифронтового краю познайомились з виставками тематичних робіт «No hate» («Проти ненависті») художника карикатуриста, лауреата міжнародних конкурсів, головного художника АКУ Василя Вознюка та робіт фотографа АКУ Сергія Денисенка на тему «Позитив». Комплекти в півсотні робіт у кожному місті були подаровані місцевим організаторам для подальшого показу у регіоні.

Пройшли також майстер-класи молодіжного короткометражного соціального відео «Все буде добре». Були презентовані кращі відеороботи конкурсу, який проводила АКУ протягом місяця до початку реалізації проекту.

Члени асоціаціі "КВН України" відвідали зону АТО із проектом "Проти ненависті"

Місцеві активісти стали учасниками флешмобів «Молодь проти ненависті» та побували на освітніх семінарах-тренінгах «Права людини та мова ненависті он-лайн», які проводились волонтерами кампанії «No Hate Speech Movement» («Рух проти ненависті»).

У кожному із відвіданих міст проведені гала-концерти КВН-команд з Маріуполя, Черкас, Вінниці, Чернігова та Житомира. У цій події також відзначились і місцеві команді АКУ із Краматорська, Рубіжного та Сєвєродонецька.

Справжнім дарунком глядачів краю були виступи телевізійного зіркового тріо команди «Девчонки из Житомира» на чолі з неперевершеною Мариною Поплавською.

Члени асоціаціі "КВН України" відвідали зону АТО із проектом "Проти ненависті"

Важливим аспектом акції стало і двостороннє спілкування гостей з місцевими жителями та військовими. Вдалося знайти час і на ознайомлення з історично-релігійним комплексом Святогірського печерного монастиря. Не забути зустрічі з дітьми, вихователями і керівниками чудо-табору “Перлина Донеччини”.

Акція здружила команди учасниці. І це теж важливе досягнення. Тепер всі чекають на нову зустріч у Затоці.

Члени асоціаціі "КВН України" відвідали зону АТО із проектом "Проти ненависті"

Велика вдячність Асоціації “КВН України” за можливість безпосередньо відчувати та діяти у ритмі життя нашої держави. Ми були іноді всього за два десятки кілометрів від фронту, іноді нам здавалось, що ми чуємо канонаду, ми бачили очі дітей, що подорослішали не за віком. Але ми і чули їх сміх, бо вміємо це робити: смішити людей! А той хто сміється, не боїться.



Переглядів: 3515
Поширень: 0