Понад 150 осіб, серед яких 92 хворих, в тому числі 30 лежачих хворих на каталках були евакуйовані 2 липня через пожежу, що сталася на горищі Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Як повідомив начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук, пожежа виникла об 11:40 на горищі над другим травмотологічним відділенням лікарні.

На місце пожежі прибули чергові наряди усіх 6 відділень пожежної охорони, які відразу приступили до локалізації та ліквідації загоряння.

Сьогодні на вул. Київській горіла лікарня швидкої медичної допомоги

До лікарні прибув в.о. мера Вінниці Сергій Моргунов, його заступник Андрій Рева, а також керівництво рятувальних служб та силових органів.

Вже о 12:15 рятувальники локалізували пожежу, а о 12:57 – затушили. Наразі, рятувальники ще працюють на місці, унеможливлюючи повторне загоряння.

Сьогодні на вул. Київській горіла лікарня швидкої медичної допомоги

Наразі з’ясовується причина пожежі, ймовірною причиною може бути коротке замкнення електропроводки на горищі.

Як повідомив Вінниця Daily заступник мера Вінниці Андрій Рева. Після ліквідації наслідків пожежі відразу розпочнеться ремонт та відновлення працездатності лікарні.

«По-перше нам треба буде відремонтувати дах та електропроводку. Потім вже займемося відновленням внутрішніх приміщень», - зазначив Андрій Рева.

Рева додав, що евакуйовані хворі з постраждалого крила будівлі сьогодні ж будуть розміщені в інших відділеннях лікарні, що не постраждали від пожежі.

«А хворих з другого травматологічного відділення на час ремонту до себе забере травматологія обласної лікарні ім. Пирогова. Про це ми вже домовилися із ними», - зазначив заступник мера Вінниці.

Фото з сайту Вінниця Daily



Переглядів: 5465
Поширень: 0