Другого липня, в приміщенні обласної спілки споживчих товариств відбулися урочистості з нагоди 93-ї річниці з дня заснування та Міжнародного дня кооперації.

Розпочинаючи зібрання керівник Вінницької обласної спілки товариств Василь Подолян розповів історію розвитку та становлення кооперативного руху області. Він наголосив на тому, що наразі споживча кооперація області - одна із наймасовіших систем, яка охоплює майже 500 споживчих товариств з пайовим капіталом майже 40 млн грн.

У Вінниці відзначили Міжнародний день кооперації

«Ми зберегли найпотужнішу матеріально-технічну базу в Україні. Торговельне обслуговування щоденно здійснюють більше півтори тисячі кооперативних магазинів та закладів ресторанного господарства, функціонує 360 об’єктів з надання різноманітних послуг населенню. Ми маємо пишатися такими напрацюваннями», - відмітив Василь Подолян.

У Вінниці відзначили Міжнародний день кооперації

Вітаючи присутніх Валерій Коровій зазначив: «Приємно відмітити, що Вінницька обласна спілка споживчих товариств є найкращою в Україні. Це результат вдалого поєднання в єдине ціле декількох важливих факторів: традицій, напрацювань, інноваційних підходів, а також прагнення кожного працівника до розвитку та прогресу». За його словами, сьогодні принципово по-новому усвідомлюючи всі ті виклики, що постали, особливо у сільській місцевості, дуже важливим є дати новий імпульс розвитку кооперативам. «Зважаючи на проблематику функціонування сільської місцевості можна стверджувати, що іншої системи або іншого механізму ніж розвиток кооперативного руху не існує. Адже саме кооперація на рівноправних засадах створює умови на абсолютно конкретних питань в цій частині», - наголосив Валерій Коровій.

У Вінниці відзначили Міжнародний день кооперації

Голова облдержадміністрації зауважив на тому, що доцільним стане розробка облдержадміністрацією за підтримки обласної Ради обласної програми стимулювання кооперативного руху там, де це потрібно.

У Вінниці відзначили Міжнародний день кооперації

Звертаючись до працівників кооперативного руху області Сергій Моргунов наголосив, що та сумлінна праця і той внесок у розвиток міста та області, які дають кооперативи дійсно суттєві і дуже вагомі. «Проте, вдало виконуючи свою роботу, ви не залишаєтесь осторонь проблем, що сьогодні на часі. Так, варто зазначити, що керівники та працівники споживчої кооперації займають досить активну громадську позицію. Адже з перших днів війни багато з вас спільно із Вінницькою міською радою та благодійним фондом «Подільська громада» активно підтримали нашу армію та поранених бійців. Велика подяка вам за це», - зазначив Сергій Моргунов.

У Вінниці відзначили Міжнародний день кооперації

В ході зібрання кращі працівники кооперативного руху області були нагородженні Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, а також Грамотами Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, грошовими винагородами і квітами.



Переглядів: 3015
Поширень: 0