У Вінницькій області Служба безпеки України встановила і затримала ще одного інформатора з агентурної мережі, створеної офіцером ГРУ генерального штабу міністерства оборони РФ на прізвисько «Старшина».

Завербований кілька місяців тому вінничанин систематично передавав своєму координатору на підконтрольній терористам території відомості про українських військових, дислокованих у Вінницькій області. За однією з військових частин він постійного спостерігав із власного помешкання, розташованого по сусідству.

За вказівкою терористів він спеціально знайомився з військовослужбовцями, дізнавався від них про відпустки особового складу і армійського керівництва, ротації, організацію лікування поранених тощо. Всі ці дані зловмисник передавав у регулярних звітах.

Отримані від завербованих спільників відомості використовувалися російським координатором диверсійних груп «Старшиною» у плануванні дій терористів «ДНР» проти української влади.

Стосовно затриманого проводиться досудове розслідування.

Раніше СБУ викрила учасників агентурної мережі ГРУшника у Донецькій, Львівській та інших областях. Оперативно-слідчі дії тривають.



Переглядів: 3951
Поширень: 0