Біля Вежі розгорнули 10-метровий «Прапор єдності»

5 липня у Вінниці на Європейській площі розгорнули гігантський прапор. Жовто-блакитний стяг розміром 10 на 3 метри подорожує всією Україною і мешканці різних міст пишуть  на прапорі свої побажання. У Вінниці окрім самої акції організували збір грошей на потреби української армії, а також благодійний аукціон.

Валютні позичальники подають в суд на Порошенка

Кредитний Майдан сьогодні підготував судовий позов до Президента України щодо його заяви, де він назвав мітингуючих «тітушками». Наразі збираються підписи, президентська сторінка у Фейсбуці фактично впала під навалою обурених іпотечників.

\'\'Газпром\'\' шокований китайським газом

Прояснилась відсутність  у Китаю ентузіазму до спільних з Росією газових проектів "Сила Сибіру" і "Алтай".

Згідно опублікованої  доповіді Державної геологічної служби Китаю, КНР  в період з 2009 по 2014 рік інвестувала в розвідку і розробку власних родовищ сланцевого газу 3,7 мільярда доларів. Згідно все того ж звіту  вдалося виявити більше 500 мільярдів підтверджених запасів сланцевого газу в 54 великих родовищах. Тільки до кінця 2014 року вже  пробурено 780 сланцевих газових свердловин. Інвестиції в сланцевий газ триватимуть: так, в 2015 у видобуток планується вкласти ще 109 мільйонів доларів, що дозволить добути 6,5 мільярда в 2015 році. А до 2020 року китайські газовики розраховують вийти на рівень видобутку в 30 мільярдів кубометрів сланцевого газу на рік.

Опублікована  доповідь навряд чи додасть оптимізму російському "Газпрому", що відчуває останнім часом серйозні труднощі зі збутом продукції. Тепер, у зв\'язку з наявністю в Китаї власних запасів сланцевого газу, проекти "Алтай" та "Сила Сибіру" остаточно втрачають всякий сенс.

Греки не будуть повертати борги ЄС

У Греції за попередніми даними 61,29% громадян проголосували на референдумі проти заходів економії, запропонованих європейськими кредиторами. Це фактично означає вихід Греції із зони євро і вимушене списання боргів кредиторами. І ці 60% - не українські депутати, вони зранку свої голоси не відкликатимуть.

Греки не будуть повертати борги ЄС

Що буде далі з курсом євро – питання цікаве...



Переглядів: 3417
Поширень: 0