Тривають великі розборки в маленькому Мукачево

Темою №1 другий день залишається Мукачево. За добу ше нічого реально не з’ясовано, хто саме розпочав стрілянину з людськими жертвами, але вже пікети і всі кричать "зрада". В справі появляються нові версії - що "Правий сектор" приїхав не на розборки, а для перевірки інформації, що нібито на території спортивного центру готували бойовиків для створення "Закарпатської народної республіки". Втім у це майже ніхто не вірить.

Реальний розклад від Mustafa Nayyem, народного депутатаУкраїни

«О контрабанде в Закарпатской области. Основной продукт нелегального экспорта - сигареты. Возят самые дешевые, в Германию и Италию. Прибыльность зашкаливает. К примеру, фура сигарет, выехавшая из Украины и доехавшая до Италии, приносит €470 тыс. Это чистыми, т.е. за вычетом взяток на всех таможнях. В неделю через "зеленку" выезжает от 3 до 5 фур.

По информации местных жителей, к контрабанде сигарет в области причастны все стороны сегодняшнего конфликта. Одни занимались организацией, другие снимали дань за крышу, третьи - обеспечивали крышу. Причиной вооруженного противостояния стало банальное нежелание одной из сторон платить дань.

Дмитрию Ярошу и его подчиненным лучше подробно и в деталях рассказать, с кем именно они "боролись против контрабанды", кто конкретно и через какие пограничные пункты вывозил грузы. В противном случае, это означает, что они знали, но молчали; боролись, но договаривались; не договорились, решили стрелять. По всем формальным признакам это называется соучастие в преступлении.»

Також Мустафа Найєм оприлюднив найдетальніше наразі відео перестрілки в Мукачевому – хто першим почав стріляти і взагалі. Це краще дивитись самому.

Є думка, що на відео знято підставу і першу жертву, охоронця бази, підстрелив снайпер здалеку, щоб спровокувати правосєків. Хоча навіть якщо й була підстава, то зустріч сторін з урахуванням "підготовки учасників" (автомати, кулемети, РПГ ) – однак виглядає банальною стрєлкою.

Причому ПС приїхав без "своїх депутатів" та журналістів, а значить про ліквідацію контрабанди, про що заявляють в ПС, не йдеться. В 90-ті так пропонували захист за входження в долю.

Тим часом складається враження, що Ярош вже не контролює ПС.

Сам Ярош їде на місце для участі в розслідуванні, в цей же час командир п’ятого батальйону «ПС» «Чорний» повідомляє, що бійці «Правого сектора» залишили свої позиції в зоні АТО. Штаб іншого батальону водночас стверджує, що всі правосєки знаходяться на місці в АТО. Речник "Правого сектора" Артем Скоропадський в свою чергу погрожує спрямувати в Київ усі запасні батальйони, яких по всій Україні 18 чи 19.

Тобто повна непонятка – зняті чи ні з передової бойові загони і чи їдуть вони на Київ, а також які саме правосєки зводять блокпости з мішків з піском на закарпатських трасах.

Єдине, що зрозуміло - Порошенку вже цього тижня доведеться аврально шукати нового губернатора для Закарпаття.

Українські міста охоплюють протести "Правого сектору". Вінниця - відстає

Зранку лідер організації Дмитро Ярош закликав до пікетування держорганівна знак солідарності із бійцями, що, на його думку, стали жертвами свавілля з боку силовиків та місцевої влади на Закарпатті. Такі пікети пройшли в більшості обласних центрів України. У Вінниці – чи не найменш чисельний.

Півтора десятки активістів, що вийшли ополудні на майдан Небесної Сотні, розчинились серед пенсіонерів Малиновського, які проводили свої «збори».

В такій ситуації вінницькі правосєки вирішили перенести свій пікет на ранок понеділка 13 липня. В Мукачево ніхто з них не їде, кажуть що чекатимуть наказів з центру.



Переглядів: 3988
Поширень: 0