Москаль - губернатор Закарпаття

Призначення Геннадія Москаля на посаду голови Закарпатської ОДА – це, мабуть, найоптимальніше рішення, яке можна було прийняти в ситуації, яка склалася в регіоні.

Нагадаємо, 11 липня у Мукачевому Закарпатської області пролунала стрілянина. Учасниками перестрілки поблизу спортивно-оздоровчого комплексу "Антарес", який належить народному депутату Михайлу Ланьо, стали представники "Правого сектору" і міліція. Сторони звинувачують одна одну в "кришуванні" контрабанди в регіоні.

Чернігівці ледь не билися за "продуктові набори" Корбана

У Чернігові люди влаштували стовпотворіння, коли представники об’єднання "Укроп" роздавали продуктові набори та гарячі обіди для малозабезпечених.

Як відомо, один із кандидатів у народні депутати по 205 округу Геннадій Корбан є засновником партії "Укроп".

Що ще можна додати? Все це відбувається після революції Гідності. Такого приниження виборців ще не було. Всі вважають, шо вибори в Чернігові проходять нормально?

Анекдот в тему:
- Порошенко, де реформи? Де зміни? Країна змінилась, а влада - ні! Ганьба! Ганьба! Ганьба! РЕ-ВО-ЛЮЦІЯ! РЕ-ВО-ЛЮЦІЯ!
- Куме, там гречку Корбан роздає даром!
- Та ти шо! Де?? Побіжали!!!

Рада запровадила відеофіксацію порушень ПДР та штрафні бали

Верховна Рада прийняла закон, відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху, як у країнах Європи.

При цьому квитанції за зафіксовані в автоматичному режимі порушення будуть надходити на адресу власників авто разом із доданими фото- чи відеодоказами.

Кожен матиме право оскаржити таке рішення в суді.

Власникам авто, які передали його по довіреності, дадуть час на те, щоб оформити продаж авто.

Також законом запроваджується система штрафних балів, які будуть враховуватись під час накладення штрафів.

РАДА ПРИЙНЯЛА ЗАКОН ПРО МІСЦЕВІ ВИБОРИ

Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори.

Згідно із законом, вибори на окупованих територіях Донбасу та в Криму у зв’язку із агресією РФ 25 жовтня проводитися не будуть.

Законом передбачається гендерна квота серед учасників виборів, а саме - має бути 30% жінок, висунутих кандидатами у депутати.

Водночас закон встановлює механізм відкликання депутатів місцевих рад та місцевих голів.

Як пояснив, зокрема, на своїй сторінці у Фейсбук голова Верховної Ради Володимир Гройсман, «нарешті ми відійшли від гібридної, дуже дивної системи виборів, на яку було багато нарікань, коли частина депутатів обирається за списками, а інша частина за мажоритарними округами.

  • В селах, селищах і містах з населенням до 90 тис. вибори відбуватимуться за звичною мажоритарною системою.
  • Вибори до райрад, міськрад та облрад будуть проходити вже за пропорційною системою.
  • Мерів міст з населенням більше 90 тис. обиратимуть абсолютною більшістю, тобто 50%+1 голос. Для цього передбачена можливість проведення другого туру.
  • Місто, район, область діляться на округи. По кожному округу партія може висунути одного кандидата (саме партія, виборчі блоки цим законом не передбачені). Якщо партія набрала 5% голосів, то спочатку визначається кількість кандидатів від партії, які пройшли у відповідну раду. Далі переможцями стають ті кандидати за яких проголосував найбільший процент виборців, які взяли участь в голосуванні. Тобто перемагає той, хто отримав найвищий відсоток.
  • Висування мерів міст, де більше 90 тисяч виборців теж відбуватиметься тільки від партій.
  • Дата реєстрації партії для участі у виборах не має значення.
  • Вперше до Закону введено європейську норму щодо присутності у списку партії не менше 30% представників однієї статі.

Ну і нарешті, для тих, хто говорить, що через новий закон певні округи можуть залишитися без своїх представників, відповім – виборцям нема за що хвилюватись, оскільки обраний депутат і партія, яка його висуває, бере відповідальність за все місто, а не окремий округ.»



Переглядів: 3272
Поширень: 0