13 липня комунальні служби міста розпочали капітальний ремонт зеленої зони на розі вулиць Барське шосе – Хмельницьке шосе. Сьогодні там вже встановлена квітков​а композиція у вигляді ретроавтомобіля, копії німецького Opel Olimpia 1935–1970 років випуску. Наразі вже встановлено каркас і оздоблено його рослинами, висаджено декоративні кущі.

Ідея влаштування такої конструкції з’явилася після встановлення в 2013 році квіткової скульптури «Черепаха» біля озера на площі Гагаріна, яка має багато гарних відгуків у мешканців міста. Директор комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський розповів, що ідею із ретроавтомобілем запропонував в.о. міського голови Сергій Моргунов. А саму модель Opel Olimpia вибирали вже зеленбудівці

У Вінниці на в’їзді у місто з боку Західного автовокзалу з’явився квітковий ретроавтомобіль

«Ми побачили цей автомобіль у людей, які збирають металолом, і вони нам просто її віддали. Ми взяли її за основу, макет збільшили вдвічі, бо в натуральну величину вона б не була помітна, і зробили таку квіткову композицію. Оригінал автомобіля ми плануємо відреставрувати і пристосуємо його в центральному парку», - розповів директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

У Вінниці на в’їзді у місто з боку Західного автовокзалу з’явився квітковий ретроавтомобіль

«Для нас важливо, щоб не тільки центр міста був прикрашений цікавими зеленими насадженнями. Це фактично західні ворота міста Вінниці, в’їзд з західних та північних областей держави. Тому я думаю, що вибір цього місця вдалий. Маю надію, що сподобається і вінничанам, і гостям міста, які будуть сюди приїжджати. Далі ми будемо продовжувати працювати у цьому напрямку. Тільки що поки ми спілкувалися, вже Ігор Євгенович Любовський вніс кілька пропозицій по інших територіях міста Вінниці теж не в центрі, а й на Замості, ближньому і дальньому. Тож будемо прикрашати місто й надалі», - сказав в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

У Вінниці на в’їзді у місто з боку Західного автовокзалу з’явився квітковий ретроавтомобіль

Для будівництва квіткової конструкції «Ретроавтомобіль» використано більше тони металу. Сама конструкція заповнена тирсою та землею і закладена лісним мохом. Для її оздоблення використано 15 тис. квітів альтернатери. Ця рослина невибаглива, гарно формується, стрижеться і дуже до​​​бре росте. Зелений автомобіль має справжні колеса, скло (лобове, заднє та на дверцятах) та фари, які вночі будуть світитись.

У Вінниці на в’їзді у місто з боку Західного автовокзалу з’явився квітковий ретроавтомобіль

До кінця місяця планується засіяти новий газон та влаштувати декоративну дорогу з мармурової крихти. Наразі вже замінено шар родючого ґрунту (близько 310 м3 ґрунту) та висаджено декоративні кущі.

Для інформації

Нові ідеї з озеленення міста почали запроваджуватись в 2011 році з вертикального озеленення по вул. Соборній та вул. Театральній, тоді було прикрашено квітами 88 опор електромереж та освітлення.

На даний час вертикальне озеленення влаштовано на 11 вулицях, 3 площах міста та на 3 мостах. В результаті у місті прикрашено 641 опору.

На сьогоднішній день підвісні кашпо є на вулицях Соборна, Театральна, Козицького, Пирогова, Чорновола, Київська, Островського, Лебединського, Немирівське шосе, на проспектах Коцюбинського і Юності, а також на площах Героїв Майдану, Жовтневій та Героїв Сталінграду. Прикрашені також всі три мости міста.

В 2015 році виконані роботи по капітальному ремонту зеленої зони на Бульварі Пирогова, з влаштування вертикального озеленення по вул. Козицького (від вул. Соборна до вул. Свердлова), та на Староміському мості.



Переглядів: 6718
Поширень: 0