У Вінниці на Європейській площі відкрився регіональний Форум «Громада-влада-бізнес: стратегічний діалог». Тут зібралися представники місцевої влади, громадських та благодійних організацій, бізнесу, вінничани та гості міста. Люди знайомляться один з одним, розповідають про свої проекти та ідеї, вирішують як об’єднатися щоб плідно співпрацювати для розвитку міста та країни. Форум діятиме протягом всього дня. Тож, всі бажаючі можуть прийти на Європейську площу та долучитися до нього.

Форум проводиться ІСАР «Єднання» спільно з БФ «Подільська громада» завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Захід проходить у рамках проекту «Платформа розвитку громадянського суспільства» та підтримці Вінницької міської ради. У ньому беруть участь експерти зі всієї України.

 Сотні людей зібралося на регіональному форумі у Вінниці, щоб об’єднатися та працювати на розвиток міста

На відкритті форуму всіх присутніх привітав в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов «Я думаю, що без підтримки громадськості і вінничан наше місто не було б сьогодні найкомфортнішим містом для життя за результатами дослідження Міжнародного республіканського інституту, яке було проведено цієї весни. Вінницька міська рада підтримує громадськість і якщо говорити про приклади нашої співпраці, то ми маємо досить плідну співпрацю з БФ «Подільська громада» з Андрієм Дручинським, Віктором Бронюком. Лише за минулий рік це і відкриття пам’ятника Кобзарю на площі Шевченка, і встановлення по програмі розвитку інклюзивної освіти ліфта в школі №6, нині ми продовжуємо цей проект вже у школі №33. Також дуже плідно співпрацюємо з ГО «Гармонія». Її голова Раїса Панасюк є для нас порадником у питаннях, які мають люди з обмеженими фізичними можливостями, вона є членом виконкому і постійно піднімає питання зручності для людей з інвалідністю та всіх вінничан загалом. Ми всі знаємо, що на Сході йде війна і спільні дії бізнесу, громадських організацій за координації Вінницької міської ради дозволяють нам більш ефективно спрямовувати необхідні вантажі, допомогу тим хлопцям, які захищають нашу країну. Я дякую за активну громадську позицію, патріотизм вінничан, які вже більше року працюють у цьому напрямку. Це перші кроки, але ми не зупиняємося на досягнутому і цієї осені при підтримці норвежців ми відкриємо iHUB для молодих, креативних підприємців. Також в рамках програми розвитку громадянського суспільства працюємо над створенням у Вінниці HUB для громадських організацій. Я думаю, що цієї осені ми зробимо перший крок саме для формування такого HUB. Тож бажаю всім плідно поспілкуватися, попрацювати, отримати максимум позитивних емоцій, а ми завжди готові до діалогу», – каже Сергій Моргунов.

На відкритті форуму всіх присутніх привітав в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов

Від імені організаторів до учасників форуму звернувся голова наглядової ради БФ «Подільська громада», фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк. «Я дуже радий тому, що сьогодні тут зібралося так багато людей, адже лише обмінюючись досвідом, спілкуючись ми зможемо робити багато цікавого та корисного. Не потрібно чекати, що хтось прийде і побудує прекрасну країну, ми маємо це зробити самі у спільній праці», – зазначив він.

голова наглядової ради БФ «Подільська громада», фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк

«Я дуже рада, що цей регіональний форум відбувається саме у Вінниці, адже він дійсно надихає. Нам сьогодні потрібно очистити свою свідомість від стереотипів і зрозуміти, що кожен з нас, де б ми не працювали, чим би не займалися, є частиною громади. Треба усвідомити, що я громадянин і від мене багато залежить. Тож вірте в те, що мрії здійснюються і не потрібно боятися робити перші кроки», – каже голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк



Переглядів: 5004
Поширень: 0