У понеділок, 27 липня, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник підписав Меморандуму про співпрацю та обмін інформацією між НАБУ, Міністерством юстиції та Міністерством внутрішніх справ України. Даний меморандум було підписано з метою консолідації зусиль в частині попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень.

«Доступ до цих баз даних приведе до максимальної ефективності органів досудового слідства», - переконаний А.Ситник.

Він розповів, що раніше на збір інформації, яка міститься у державних реєстрах, слідчий витрачав місяць чи навіть кілька.

«Сьогодні завдяки тому, що буде отримано доступ до баз даних не лише Міністерства юстиції, а й інших державних органів, цей проміжок часу скоротиться з місяців до кількох хвилин, і ефективність досудового слідства підвищиться», - зазначив директор НАБУ.

Разом з тим він нагадав, що відповідно до Закону України «Про Національне антикорупційне бюро» передбачено право мати прямий доступ до всіх баз даних та інформаційних систем, адміністраторами яких є державні органи.

«З урахування того, що Міністерство юстиції є утримувачем найбільшої кількості реєстрів, баз даних і інформаційних систем, ми з сьогоднішнього дня зможемо розпочати конкретну роботу по отриманню доступу і навчанню нашого персоналу користування ними. Сподіваюся, що така сама плідна робота буде і з іншими утримувачами державних реєстрів і баз даних», - наголосив А.Ситник.

Меморандум підписали Міністр юстиції Павло Петренко, Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Строк дії даного документу – 1 рік з можливістю автоматичного продовження.

Нагадуємо, НАБУ вже має доступ до баз даних Державного фінансового моніторингу, відповідний меморандум було підписано 30 червня.



Переглядів: 3711
Поширень: 0