Вчора фіналіст конкурсу мурал-арт розпочав наносити свою картину «Око» на стіну будинку за адресою Козицького,65. Як зазначив художник Артур Столярук, абстрактне око символізує річку Південний Буг, яка протікає на території міста. Його картина виконана у синіх, блакитних та зелених кольорах. Це вже друга мистецька робота в рамках проекту «VIN-ART-CITY», який реалізовується до Дня міста.

Наприкінці липня було обрано п’ять фіналістів конкурсу мурал-арт «VIN-ART-CITY». Саме їхні роботи будуть нанесені на стіни кількох міських будівель, які розташовані на вулицях Соборна та Козицького. Першим розпочав наносити на стіну свій малюнок художник Олександр Марченко.

А вчора на стіні будинку за адресою Козицького,65 почала з’являтись нова робота художника Артура Столярука. «Коли я працював над роботою «Око», то прив’язував її до Вінниці. Одним з символів вашого міста є Південний Буг, який раніше називався Бог, і ця річка бачила, як заснувалося ваше місто, розвивалося, процвітало, як воно живе. І це око є символом вашого Бугу, який постійно спостерігав і бачив, що відбувається в місті», – розповів Артур Столярчук про свою роботу.

У Вінниці художник з Луцька малює свою картину «Око» на стіні будинку

Автору картини 23 роки, він закінчив Львівський державний коледж декоративно-ужиткового мистецтва імені Івана Троша і вступив у академію друкарства у Львові на графіку. «Я займаюся мистецтвом, а мурал-арт – це один з його напрямків. Взяв участь у конкурсі, який стосується Вінниці, тому що ваше місто всіляко сприяє розвитку мистецтва. Робота йде швидко, у мене є помічниці, і за кілька днів картина вже буде готова», – зазначив Артур Столярчук.

У Вінниці художник з Луцька малює свою картину «Око» на стіні будинку

Вже після нанесення художниками зображень на стіни вінницьких будинків, з 30 серпня до 17:00 3 вересня на сайті Вінницької міської ради та у мережі Фейсбук триватиме он-лайн голосування за кращий реалізований проект мурал-арту у Вінниці.

Проект організувала Вінницька міська рада спільно з ВОГО «Лабораторія актуальної творчості».



Переглядів: 6188
Поширень: 0