Просто зараз в центрі міста можна спостерігати за тим, як дві художниці, що приїхали до нас з Харкова, створюють черговий об’єкт мурал-арту в рамках проекту «VIN-ART-CITY». Третій з п’яти малюнків-фіналістів наносять на стіну біля магазину «А-маркет» по Козицького дві дівчини Марійка Бобирєва та Олександра Мельник. Їх робота носить назву «Сни, в яких хочеться жити».

Підготовча робота до нанесення малюнку на поверхню стіни тривала весь вечір – пристінок біля магазину перефарбували у приємніший колір, виділили площу для малюнку та заґрунтували її. Далі – нанесення контурів роботи на поверхню олівцями за допомогою проектора. А вже від сьогодні дівчата яскраво розфарбовують свою роботу.

У Вінниці на стіни будинків наносять вже третю картину У Вінниці на стіни будинків наносять вже третю картину

Марійка та Олександра – кримчанки. Три роки тому вони поїхали вчитись до Харківської державної академії дизайну і мистецтв і з тих пір не були на батьківщині. Дівчата вже досвідчені муралістки, вони створили не один арт-об’єкт в Криму (навіть на вершині Чатир-Даг) та в Харкові.

У Вінниці на стіни будинків наносять вже третю картину

Ідея роботи «Сни, в яких хочеться жити» – спроба констатації реальності сновидінь. Малюнок задумано як заклик подивитись інакше на реальне і уявне, замислитись про мрії, або просто негайно замріятись. Як відомо, людина третину життя проводить уві сні. І кожен з нас творець у власних снах, у особистій паралельній реальності. Поки ми спимо, наш мозок працює, уява народжує найнеймовірніші образи. Саме у снах в нас є можливість створити той світ, в якому хочеться існувати.

У Вінниці на стіни будинків наносять вже третю картину

Художники Артур Столярук, Олександра Мельник та Марія Бобирєва

Героїня картини – збірний образ звичайної городянки, яка сміливо поринає у мрії, спогади, фантазії під затишною клаптиковою ковдрою, витканою з уривків снів. На покривалі художниці серед іншого зобразять і види Вінниці. Над головою дівчини легенько гойдається фіранка на розкритому вікні – вона символізує подих свіжого вітру. Шум міста, здавалося б, не сумісний зі спокоєм сновидінь. Але, за задумом художниць, це своєрідна пропозиція співпраці реального з нереальним, і побажання Вінниці та вінничанам бачити виключно позитивні сни, в яких хочеться жити.

Нагадаємо, нещодавно художник із Луцька почав малювати свою картину "Око" на стіні вінницького будинку.



Переглядів: 5621
Поширень: 0