Наразі у Вінниці створюються чотири велетенські картини, які увійшли до фіналу конкурсу «VIN-ART-CITY». П’яту роботу розпочнуть наносити через кілька днів. Всі вони прикрашатимуть стіни вінницьких будівель. Переможця конкурсу визначатимуть самі вінничани, голосуючи за роботу, яка їм найбільше сподобалася. Про це йшлося сьогодні під час прес-конференції, у якій взяли участь автори робіт.

До Дня міста у Вінниці кілька будівель перетворяться у арт-об’єкти – художники намалюють на них свої картини. Для того, щоб відібрати найкращі ескізи у червні було оголошено конкурс на проект мурал-арту «VIN-ART-CITY». У липні стали відомі фіналісти. Це п’ятеро молодих людей, четверо з них - вже наносять свої картини на будівлі Вінниці.

«Загалом на конкурс було подано 31 заявка, з них було обрано п’ять фіналістів. Цей проект ми хочемо продовжувати й надалі, створюючи у Вінниці вуличну картинну галерею», – каже в.о. директорат департаменту культури Вінницької міської ради Ганна Ковальчук.

Незабаром вінничани обиратимуть кращу з п’яти велетенських картин, намальованих на стінах будівель міста«Ми дуже вдячні за підтримку міської ради та всім, хто нам допомагає, бо без них ми б не впоралися. Наприклад, художникам потрібно працювати на висоті, для цього залучаються машини з краном тощо. Взагалі, процес нанесення малюнків відбувається так: художник ґрунтує стіну, потім встановлюється проектор і ескіз переноситься на стіну, після чого його розфарбовують. Кожна з робіт є авторською. Художники використовують різні техніки та фарби, хтось працює художніми, хтось – фасадними, а хтось – аерозольними пульверизаторами тощо. Тим це й цікаво», – каже куратор проекту Олександр Нікітюк.

Художники малюватимуть картини до 30 серпня, остаточне голосування відбуватиметься вже по готовим роботам. «Голосування проходитиме на інтернет-сторінці присвяченій конкурсу та у мережі Фейсбук. Крім того, працюватиме експертна рада. Переможці буде визначено за сумарною кількістю балів. Свій голос зможе віддати кожен бажаючий з 30 серпня по 3 вересня. Переможців буде нагороджено на День міста», – каже Ганна Ковальчук.

Незабаром вінничани обиратимуть кращу з п’яти велетенських картин, намальованих на стінах будівель містаТой, хто займе перше місце отримає 20 тисяч гривень, на кожного учасника чекатимуть заохочувальні призи. До речі, як зазначив Олександр Нікітюк, з вересня ці картини буде введено в екскурсійні маршрути міста Вінниці. На кожному малюнку буде табличка, де зазначатиметься хто  автор роботи.

Артур Столярук з Луцька вже завершує нанесення своєї роботи «Око», наразі він допрацьовує деталі. «Я працюю з акрилом для фасадних робіт, ця фарба розрахована на те, щоб витримувати опади, мороз, сонце. А для того, щоб гарантувати якість роботи, ми ще й покриємо роботу акриловим лаком», – каже Артур Столярук.

Вінничанка Тетяна Чубар почне наносити свою роботу «Вінниця – місто мрій» на фасад будівлі за Незабаром вінничани обиратимуть кращу з п’яти велетенських картин, намальованих на стінах будівель містаадресою Соборна, 15а з 10 серпня. У неї чи не найбільший розмір картини – 15 метрів. «На картині зображена замріяна дівчина, виконана у графічному стилі, також там можна буде побачити і головну архітектурну споруду нашого міста – Вежу», – зауважила Тетяна Чубар.

Олександр Марченко наносить свою роботу «Зернина Всесвіту» вже близько тижня: «Поки я працював перехожі цікавилися роботою і кожен бачив у ній щось своє, трактував її по іншому. А це – найголовніша задача, яку я ставив перед собою – щоб малюнок викликав думки, сприяв розмірковуванню. Я сподіваюся, що картина ще більше приверне увагу людей до бібліотеки Тімірязєва, на стіні якої вона нанесена, і у цього закладу стане ще більше читачів».



Переглядів: 3610
Поширень: 0