Твори вуличного мурал-арту, орнаментні малюнки на будинках, розмальовані тролейбуси, тематичні малюнки на фасадах бібліотек – це неповний перелік мистецьких проектів, які чекають вінничан та гостей Вінниці на День міста.

Окрім мурал-арту, яким вже можуть милуватися вінничани на вінницьких будівлях, до Дня народження Вінниці художники виконають ще ряд художніх робіт. Вже від середи розпочнеться робота над проектом «Українські візерунки» – вхід до центрального парку прикрасить панно розміром 72 квадратних метри, складене з керамічних плиток, кожна з яких матиме свій орнамент. Крім того, в рамках Vin-Art-City художники розписують два вінницькі тролейбуси до свята міста. А ще продовжить діяти проект «Арт-інтервенція», який прикрашає фасади бібліотек тематичними малюнками.

До Дня міста у Вінниці готується ряд вуличних мистецьких проектів

Вже 17 серпня на фасаді міської бібліотеки №1 кримськотатарський художник Рустем Скибін разом з вінницькими муралістами поєднають кирилицю, арабське письмо та традиційні кримськотатарські орнаменти, взявши за основу цитати з творів Михайла Коцюбинського про Крим.

А в рамках фестивалю на честь Василя Стуса «Палімпсести» ще на одній бібліотечній стіні народиться твір на тему віршів уславленого поета. Але і це ще не все. Спеціальні гості завітають до Вінниці вже на цьому тижні. Це художники з Чехії на чолі із Збинєком Лінхартом. Вони теж створять малюнок у подарунок місту. Тож Вінниця з кожним днем стає більш мальовничою, перетворюючись на картинну галерею просто неба.

До Дня міста у Вінниці готується ряд вуличних мистецьких проектівДо Дня міста у Вінниці готується ряд вуличних мистецьких проектів

Також до Дня міста на центральній вулиці Вінниці вже з’явилися твори мурал-арту від львів’янина Тараса Довгалюка (робота «Добробут» на Соборній, 91), мешканця Луцька Артура Столярука (робота «Око» на Козицького, 65) та вінничанина Олександра Марченка (робота «Зернина Всесвіту» на стіні бібліотеки ім.Тімірязєва). Всі готові твори було покрито лаком для захисту від сонця та дощу. Загалом, всі конкурсні картини мають бути завершені до 30 серпня. Тоді розпочнеться голосування за кращу виконану роботу. Переможець отримає 20 тисяч гривень у День міста. А вже з вересня роботи художників буде введено в екскурсійні маршрути Вінниці.

До Дня міста у Вінниці готується ряд вуличних мистецьких проектівДо Дня міста у Вінниці готується ряд вуличних мистецьких проектів

Ще триває робота над твором «Сни, в яких хочеться жити» Марії Бобирєвої та Олександри Мельник, які малюють на стіні біля магазину «А-маркет» по вул. Козицького. Через палаюче сонце художники Марія та Олександра працюють переважно зранку та ввечері. Також днями розпочала розмітку мурал-арту «Вінниця – місто мрій» на будинку по вул.Пирогова,8 ще одна фіналістка проекту – вінничанка Тетяна Чубар.​



Переглядів: 5950
Поширень: 0