З 20 по 30 серпня 2015 року у Вінниці працюватиме культурно-мистецька резиденція «Над Богом»*. Ініціатива збере активну молодь, митців, інтелектуалів для публічного обговорення проблем, пов’язаних з реалізацією декомунізаційних законів та переосмисленням історичного минулого. Головними інструментами для пошуку порозуміння стануть мистецтво і культура.

У рамках Інтерактивної програми культурно-мистецької резиденції «Над Богом» під керівництвом Дани Косміної, яка працює архітектором у французькому бюро HUCA architecture&urbanisme, відбудеться аріхтектурний воркшоп «Сходи в кіно». Мистецький проект має мету привернути увагу до деградативного стану кінотеатру «Росія». Гра слів, розміщених на структурі екрану, відсилає до античної міфології та «Сходів до Олімпу», де кінотеатр виступає у ролі Пантеону (грец. Πάνθειον – «(храм) всім богам»). Тобто підсвідомо поруч з величними грецькими образами постають реальні руїни кінотеатру сучасної Вінниці. Паралелі величі і занепаду – це заклик до місцевих жителів протидіяти деградації.

У рамках воркшопу запланованно три напрямки: реутилізація старих сидінь кінотеатру у створенні тимчасових вуличних меблів; реалізація мобільної кіноструктури, яка зможе слугувати у літньо-осінній період та в залежності від потреб жителів переміщуватися в інші куточки міста; монтаж вивіски-посилу до місцевої влади «Сходи в кіно», яка візуально заявлятиме про потребу відновити кінотеатр.
У рамках воркшопу робота розподілена на 2 напрямки: над структурою для літнього кінотеатру та над вуличними меблями для забезпечення комфортного перегляду фільмів біля підніжжя колишнього кінотеатру.

Наступного тижня вінничан запрошують на архітектурний  воркшоп "Сходи в кіно"

Дана Косміна, магістр НАОМА (Київ, Україна) та магістр ENSA Nantes (Нант, Франція), архітектор, урбаніст, художниця-дослідниця, стипендіантка французького уряду. Архітектор у французькому бюро HUCA architecture&urbanisme (www.huca.fr). Засновниця відкритої групи міських проектів «Пилорама» (www.facebook.com/pylorama.wood). Дизайнер у громадській організації «Дитячі Географії» (www.facebook.com/childrensgeographies). Брала участь у ряді виставок і бієнале сучасного мистецтва у Франції, Україні та Росії (danakosmina.tumblr.com).

20-25 серпня, Вінниця (Кінотеатр «Росія», вул. Соборна, 4)

Дана Косміна, майстерні «Пилорама» та «УрбанЛаб»

Участь безкоштовна. Реєстрація ТУТ

Організатор: Український кризовий медіа-центр у рамках програми «Культурна дипломатія між регіонами України»

Співорганізатор: Конгрес Активістів Культури

Партнери: Департамент культури Вінницької міської ради, Книгарня «Є», ГО «Спільнота "Історія Вінниці"», Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo»

* Назва «Над Богом» відсилає до автентичної назви річки Південний Буг



Переглядів: 4113
Поширень: 0