​На офіційному сайті Вінницької міської ради створено окрему Web-платформу, яка буде містити інформацію про організації громадянського суспільства (ОГС), їхню діяльність, новини і анонси заходів громадських організації і навіть їхні фінансові звіти тощо.

Створення Web-платформи для ГО – це один із заходів, який був передбачений новою програмою міської ради, що спрямована на сприяння розвитку інституцій громадянського суспільства (ОГС). 12 серпня у міській раді відбулось обговорення новоствореного Web-порталу, участь у якому взяли представники більш ніж двадцяти громадських організацій, об’єднань та фондів.

Нова розроблена Web-платформа для ОГС на офіційному сайті міської ради розміщена за адресою http://ngo.vmr.gov.ua. Вона стане площадкою для обміну інформацією між громадськими та благодійними організаціями, асоціаціями, органами самоорганізації населення, об`єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, виконавчими органами міської ради та підприємствами міста.

У Вінниці створено сайт для розвитку і підтримки громадських організацій

«Також цей сайт передбачає розміщення новин та подій, які проводять громадські об`єднання на території міста. Організація може додати новину та фотографії зі свого заходу та направити модератору сайту. Інформація розміщується на сайті за умови, що дане громадське об’єднання зареєстроване на даному ресурсі», - розповів начальник аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Володимир Хорошев.

Сайт також включає розділи «Нормативна база», «Громадські обговорення», «Актуально» (актуальна інформація для НГО), «Вінницькі громадські організації», «Профспілкові організації», «Асоціації ОСН», «ОСББ», «Асоціація старших по будинках», «Консультативно-дорадчі органи міської ради», «Конкурси», «Благодійна діяльність», «Проекти громадських об`єднань з Вінницькою міською радою». А під час обговорення представники ГО запропонували додати до переліку ще розділ «Волонтерство».

Також від учасників обговорення надходили й інші пропозиції, наприклад такі, як створити розділ «Календар подій», куди свої заходи зможуть вносити усі організації, запровадження розсилки новин, які з’являються на цьому сайті тощо.​



Переглядів: 3714
Поширень: 0