До вінничан, які боронять кордони держави на Сході, прибуде черговий гуманітарний вантаж, зібраний земляками. До вантажу увійшли продукти харчування, вода, медикаменти, засоби гігієни, а також тепловізор та відремонтований автомобіль УАЗ, який транспортують евакуатором.

12 серпня з Вінниці на Схід рушило два завантажених мікроавтобуси та евакуатор з автомобілем УАЗ – це черговий гуманітарний вантаж, зібраний громадою на підтримку військових. Допомога попрямувала в місця дислокації 93-ї бригади зведеного загону військово-повітряних сил, а також медичному підрозділу «Госпітальєри».

«До збору вантажу долучилася вся територіальна громада міста, нам дуже допомогли приватні підприємства. Гуманітарна допомога була зібрана за короткий проміжок часу, - розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради Олег Парфілов. – Попередньо були запити від підрозділів, окрім того ми знаємо, які речі та продукти є першої необхідності. Також бійці просять чай, каву, цигарки».

Також на Схід рушив і відремонтований автомобіль УАЗ. До ремонту він був не «на ходу». Зараз він повністю справний, але для подовження ресурсу експлуатації машини – було вирішено довезти її до місця дислокації евакуатором.

Вінничани відправили бійцям у АТО тепловізор та відремонтований УАЗік

«Ми здійснюємо в першу чергу координацію роботи різних громадських та волонтерських організацій, представників бізнесу, комунальних підприємств та БФ «Подільська громада». Відправляємо сьогодні черговий гуманітарний вантаж, а також автомобіль, відремонтований з допомогою волонтерів та БФ «Подільська громада». Як завжди, відправляємо продукти харчування, нашим «Госпітальєрам» відправляємо дизельне паливо, і найкоштовніше – тепловізор для підрозділу військово-повітряних сил. Вартість тепловізору складає 80 тисяч гривень, - каже в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.Радує те, що рівень патріотизму та підтримки тим, хто воює на Сході, не зменшився, і до кого б не звернулися з проханнями та пропозиціями, ми ніколи не отримували відмови, і головне, що волонтери своїм прикладом стимулюють інших людей допомагати військовим, які боронять нашу незалежність на сході України».​



Переглядів: 3948
Поширень: 0