У Вінниці триває будівництво четвертого об’єкту в рамках міської програми «Муніципальне житло в м. Вінниці», який складається із трьох будинків. Наразі у двох багатоповерхівках добудовуються «коробки», а у третій – закладено фундамент та виконано його перекриття. Почалось будівництво у лютому 2015 року. Здати в експлуатацію перші дві багатоповерхівки планується влітку наступного року.

Програма «Муніципальне житло м. Вінниця» започаткована у 2009 році. За цей період у місті побудовано вже три будинки, у яких придбали квартири 344 родини (переважно молодь, освітяни, працівники бюджетної сфери та комунальних підприємств). У 2014 році перелік учасників програми було розширено і включено військовослужбовців, які задіяні в АТО, та вимушених переселенців. 4 квартири в майбутніх будинках по Чехова придбали сім’ї переселенців, 1 – сім’я учасника АТО.

По Чехова закінчується цегельна кладка двох муніципальних будинків

Вартість одного квадратного метру житла у муніципальних будинках, що зараз зводиться, становить 8800 грн. за квадратный метр. Ціна залишається однією з найнижчих на первинному ринку житла. Якщо людина не може одразу сплатити всю вартість квартири, вона може взяти участь у іпотечному житловому кредитуванні. В такому випадку кредит уповноваженим банком може надаватися строком до 30 років.

«Я вважаю, що якість муніципальних будинків на досить високому рівні. Ми дивились попередній будинок, там під час здачі в експлуатацію було виконано чистові роботи, встановлено індивідуальне опалення. Саме головне, ці будинки утеплюються мінеральною ватою товщиною до 11 сантиметрів, що дасть можливість економити до 40% коштів на опаленні. Я вважаю, що співвідношення ціна-якості даного житла на достатньому рівні, тому і користується популярністю у вінничан», – зазначив в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

По Чехова закінчується цегельна кладка двох муніципальних будинків

У двох будинках, які зводяться майже всі квартири вже розподілені. Ця процедура відбувається за допомогою жеребкування. На сьогодні у перших двох будинках нерозподіленими залишились 14 квартири в двох рівнях на верхньому поверсі.

На сьогоднішній день в першому будинку триває кладка 9-го поверху, монтаж віконних блоків 6-го поверху та поквартирна електромонтажна розводка 6-го поверху. Другий будинок розпочав будуватись пізніше. Тому тут здійснюється цегельна кладка 6-го поверху і робляться внутрішні перегородки перших поверхів.

По Чехова закінчується цегельна кладка двох муніципальних будинків

Третій будинок має тільки фундамент, який вже накрито плитами для перекриття. Забудовник каже, що будівництво відбувається по запланованому графіку. Здати в експлуатацію перші два будинки планується влітку наступного року.

Паралельно із будівле ними роботами прокладались й інженерні мережі. На сьогодні там підведено центральний водопровід та каналізацію, прокладено центральний колектор зливової каналізації, підведено електропостачання до всіх житлових будинків.

З умовами участі у програмі можна ознайомитись на офіційному сайті Вінницької міської ради за ПОСИЛАННЯМ



Переглядів: 5135
Поширень: 0