На Х Математичному Кубку Європи, який в червні 2009 року проходив у м. Парижі, команда України восьмий раз поспіль брала участь, і цього року вона була представлена учнями шкіл, студентами та вчителям з Вінниччини. За європейський математичний олімп змагалися команди Бельгії, Німеччини, Франції, Іспанії та інших країн.
У загальній кількості команда України привезла 17 призових місць.
Окрім цього, наші земляки забезпечували роботу українського павільйону, презентуючи вітчизняну математичну освіту і культуру.

«Ця діяльність була черговим успішним кроком із інтеграції України до європейського та світового освітнього простору», - відзначив президент Міжнародного математичного комітету Марі-Жозе Пестель у листі до Президента України Віктора Ющенка.

Саме завдяки підтримці керівництва ОДА та міської ради, як зазначила вчитель Міського центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору заслужений вчитель України Тетяна Збожинська, стала можливою участь вінничан у Математичному Кубку Європи.

«Найефективнішою інвестицією є та, що вкладена в наших талановитих дітей», - підкреслив Олександр Домбровський, вітаючи переможців.

Серед переможців Х Математичного Кубку Європи:
  1. Михайло Кривошея - 4 клас Вінницької фізико-математичної школи №34 (золота медаль).
  2. Альона Супрун – 11 клас Вінницької школи №8 (срібна медаль) .
  3. Владислав Скомаровський - 4 клас Вінницької школи-ліцею №7 ( бронзова медаль) .
  4. Марія Обертинська - 9 клас Вінницької школи-гімназії №1 (бронзова медаль) .
  5. Ігор Михайлович Кривошея - учитель Міського центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору відмінник освіти України (золота медаль) .
У рамках Х Математичного Кубку Європи було проведено також конкурс малюнків на математичну та астрономічну тематику, переможцями якого стали :
  1. Ірина Вітун - студентка ІІІ курсу інституту філології і журналістики Вінницького державного педагогічного університету (Перший Диплом) .
  2. Анатолій Гайструк – учень 8 класу Вінницької школи-ліцею № 7 ( Другий диплом).
  3. Куцюруба Вікторія - студентка ІІІ курсу інституту філології і журналістики Вінницького державного педагогічного університету (Приз глядацьких симпатій).


Переглядів: 3532
Поширень: 0