26 хлопчиків та дівчаток Могилів-Подільського району з сімей прикордонників – учасників антитерористичної операції на сході України повернулися з відпочинку, який вони провели у Словаччині.

Дітей запросила мерія словацького міста – побратима Шаля, що упродовж років активно розвиває стосунки із прикордонним Могилевом-Подільським. Юні українці побували в столиці Словаччини Братиславі. Здійснили одноденний тур в Австрію, де ознайомилися з визначними місцями Відня.

Під час відпочинку дівчата та хлопці відвідали кінний клуб, аквапарк, музей раритетних авто, спілкувались зі своїми однолітками, милувалися місцевими колоритами. Про це школярі наперебій розповідали під час їх повернення до рідного міста. Поїздка відбулась за сприяння голови Могилів-Подільської міської ради Петра Бровка, а забезпечення поїздки здійснювалось словацькою стороною. На даний час ще одна група дітей прикордонників Могилів-Подільського загону направлена на відпочинок за кордон: цього разу - до Польщі. Їх радо зустріло місто Шрьода Великопольська, з яким Могилів-Подільський підтримує давні дружні стосунки.

Діти прикордонників – учасників АТО з Вінниччини відпочили у Словаччині

Як зазначив начальник Могилів-Подільського прикордонного загону полковник Юрій Василик, питання соціального захисту родин військовослужбовців, які приймали участь в антитерористичній операції, на постійному контролі посадових осіб різних рівнів.

«Особлива увага приділяється питанню підтримки родин загиблих прикордонників, поліпшенню їх житлових умов. Як результат, відповідно до «Програми цільової субвенції для поліпшення житлових умов сім’ям загиблих», на закупівлю житла отримано кошти і на даний час родини загиблих військовослужбовців прикордонного загону на сто відсотків забезпечені житлом» – наголосив Юрій Василик.



Переглядів: 3711
Поширень: 0