Сьогодні,14 серпня, в міській раді відбулося відкрите жеребкування по розподілу земельних ділянок між учасниками антитерористичної операції. 70 вінничан-захисників дізнались місце розташування своєї майбутньої власності. Далі розпочнеться процедура оформлення ділянок.

Минулого року міська влада виділила 95 земельних ділянок багатодітним сім’ям та іншим родинам, які перебувають на квартирній черзі. Ці наділи знаходяться на частині поля в районі вулиці Північної.

Інша частина цієї території з того часу залишалась вільною – по ній завершувалось оформлення загальної документації.

У мерії відбулось жеребкування по розподілу 70-ти земельних ділянок для учасників АТО

Сьогодні між учасниками АТО розподілялась земля саме на другій половині поля в районі вул. Північної. Тут розташовано більше п’ятдесяти ділянок. 18 з них вже виділено сім’ям загиблих у війні на Донбасі. Решту 35 наділів та ще 36 ділянок неподалік було розподілено сьогодні під час жеребкування.

Загалом до переліку було включено 71 ділянку. Але один учасник не зміг надати підтверджуючі документи учасника бойових дій АТО. Тому одна ділянка відійде сім’ї загиблого воїна (такі родини мають першочергове право на отримання землі).

У мерії відбулось жеребкування по розподілу 70-ти земельних ділянок для учасників АТО

Кожна з земельних ділянок має площу від 7 до 9 соток. Для того, щоб між учасниками не виникало суперечок щодо розташування наданої їм земельної ділянки та їх площі, і проводиться жеребкування.

«Сьогодні земельні ділянки розподілялись між тими військовими, які першими записались на її отримання. Ми не складали алфавітний список. Ми взяли той, що формувався по мірі надходження заявок, і вже зібрали відповідні підтверджуючі документи, про те, що у переліку тих, хто отримує ділянку, дійсно учасники бойових дій АТО, – розповів заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук. – Загалом у списку військових, які бажають отримати земельну ділянку, більше тисячі людей. На жаль в межах міста стільки землі просто фізично немає. Але ми сьогодні продовжуємо пошук вільних земель, щоб якомога більшій кількості людей виділити ділянки».

У мерії відбулось жеребкування по розподілу 70-ти земельних ділянок для учасників АТО

Для інформації

На початку червня виконком міської ради було затверджено Положення про розподіл земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сімей загиблих та створена і вже працює Комісія, яка розглядає всі подані заяви. Для того, щоб це відбувалось прозоро, у Положенні визначено, що першочергове право на отримання земельної ділянки мають члени сім’ї загиблого вінничанина (чоловік/дружина або повнолітні діти, потім – батьки). Якщо загиблому присвоєно звання Герой України (в т. ч. посмертно), то родина може претендувати на додаткову земельну ділянку. По родинах загиблих на сьогодні створено окремий Реєстр. Як і по учасниках АТО. Першочергове право на отримання ділянки мають воїни, які вже отримали статус учасника бойових дій, що підтверджується відповідним посвідченням. По усіх них також створюється відповідний Реєстр, куди вносяться учасники АТО, зареєстровані у Вінниці. Дата реєстрації повинна передувати даті його направлення/перебування для участі в АТО. Якщо учасник бойових дій вже скористався правом на безоплатне отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд до того, як поїхав на Схід, то для таких осіб земельні ділянки повторно у власність не передаються. Сам розподіл земельних ділянок між учасниками бойових дій завжди буде проводитись шляхом жеребкування – публічно, в присутності представників Комісії та ЗМІ.​

Фото з сайту ВИННИЦА DAILY



Переглядів: 5231
Поширень: 0