У цьому році в шкільних їдальнях Вінниці почали встановлювати нові електроплити, холодильники, морозильні камери та мікрохвильовки. Таке оновлення харчоблоків вже відбулось у загальноосвітніх закладах №№ 9, 29, 30, 1, 4, 7, 14, 17. Міська влада планує, що поступово за п’ять років вдасться оновити техніку столових в усіх школах.

На сьогоднішній день обладнання харчоблоків міських шкіл досить застаріле. Здебільшого воно встановлювалось іще тоді, коли створювалась або будувалась школа, до того ж воно є достатньо енергозатратним. Заміна повінстю всієї техніки в усіх навчальних закладах вимагає значних фінансових затрат. Тому в цьому році в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов поставив завдання поступово, але системно розпочати цей процес, і за п’ять років оновити обладнання їдалень усіх шкіл міста. Стартував проект уже у вісьмох загальноосвітніх закладах. Це школи №№9, 29, 30, 1, 4, 7, 14, 17.

За п’ять років мерія планує оновити обладнання їдалень усіх шкіл міста

«Є кілька причин, по яких потрібно встановлювати нову техніку у їдальнях шкіл. По-перше, це питання енергозбереження, а по-друге, це якість харчування. Тому ми в цьому році розпочали замінювати старе обладання харчоблоків на нове. Цим займаються комунальні підприємства «Меридіан» і «Школяр». Я вважаю, що харчування в школах має бути на належному рівні, а контролювати якість мають повне право і батьки, і діти, і вчителі», - зазначив під час об’їзду шкіл перед початком нового навчального року Сергій Моргунов.

За п’ять років мерія планує оновити обладнання їдалень усіх шкіл міста

Школа-гімназія №17 – одна зі навчальних закладів, де теж з’явилась нова побутова техніка в їдальні, а заразом цього літа там відремонтовано частину приміщення, де харчуються учні. Приміщенню цього навчального закладу більше ста років, тому під час ремонту вирішили підкреслити поважний вік будівлі і відкрили автентчину цегельну кладку. Вона гармонійно поєдналась із сучасним дизайном, тож адміністрація школи сподівається, що в новому навчальному році їдальня приємно здивує школярів. Окрім цього в школі частково замінено вікна та внутрішні двері, відремонтовано вестибюль.



Переглядів: 4034
Поширень: 0