24 серпня у Вінниці відбудеться чимало заходів, всі вони будуть пронизані національними традиціями, патріотизмом, творчістю та колоритом.  

23 серпня о 9-ій годині на майдані Незалежності відбудеться офіційна церемонія підняття Державного Прапору України.

О 12-ій на Європейській площі спочатку відбудеться загальнодержавна хвилина мовчання за загиблими в АТО. По її закінченню відбудеться відкриття мультимедійної Стели пам’яті із зображеннями загиблих на Донбасі воїнів-вінничан та інформацією про них.

У День Незалежності, 24 серпня о 15-ій годині на майдані Незалежності відбудеться офіційне відкриття фестивалю сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». З 15:20  проходитиме парад короваїв, під час якого райони Вінницької області презентуватимуть свої вироби.

Програма святкування Дня Незалежності у Вінниці

Вінничани зможуть також побачити колекцію українського одягу модельної агенції «Princess» з екоматеріалів та показом колекції вінницького дизайнера Світлани Теренчук. Фестиваль завершиться концертною програмою заслуженого артиста України Станіслава Городинського «Я з роду українців!» та виконанням Гімну України.

О 15:30 розпочнуться заходи на площі Європейській. Вінничани зможуть переглянути виставу «Три міхи хитрощів», за твором І.Франка від Обласного академічного театру ляльок, долучитися до майстер-класу з народного танцю. А також – насолодитися концертною програмою від кращих колективів обласних закладів культури та районів області, Академічного симфонічного оркестру «Арката», обласного естрадно-духового оркестру «Подоляни». На алеях зеленої зони на площі Європейській розміститься містечко майстрів (витинанка, кераміка, розпис на склі, ткацтво).

Крім того, у День Незалежності вінничани за попередньою реєстрацією зможуть проїхатися в історичному трамвайчику, де відбудеться тематична екскурсія за участю клубів історичної реконструкції та спільноти «Історія Вінниці».

До Дня Незалежності у Вінниці відбудеться і проект «Кінодворик». Він триватиме чотири дні поспіль, щодня з 21 по 24 серпня, початок сеансів о 20.30.



Переглядів: 13569
Поширень: 0