Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння літаку Ан-30Б ім’я Героя України вінничанина Костянтина Могилка, який загинув в червні 2014 року у небі над захопленим російськими терористами Слов’янськом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час урочистостей з нагоди присвоєння літаку Ан-30Б сер. № 06-02 імені Героя України Костянтина Могилка та передачі його Збройним силам України.

«Я підписав указ про присвоєння ім`я Костянтина Могилка цьому літаку», - сказав Порошенко під час заходу, що проходив на території державного підприємства «Завод 410 ЦА», який входить до складу ДК «Укроборонпром».

Президенту також продемонстрували сучасні зразки авіаційної техніки, зокрема, військові гелікоптери типу Мі; нові, модернізовані та відновлені літаки сімейства Антонова.

Нагадаємо, 20 серпня на території Алеї Героїв, що розміщена на території Національного військово-історичного музею України – музею Повітряних Сил ЗСУ відкрили погруддя Героїв України Костянтина Могилка та Дмитра Майбороди.

Підполковник Костянтин Могилко із Дмитром Майбородою загинули 6 червня 2014 року. Він був капітаном екіпажу транспортного літака АН-30Б, який був збитий у районі Слов`янська. Коли літак почав падати на житлові квартали Слов`янська, пілоти, ціною власного життя, скерували його за межі міста.



Переглядів: 3498
Поширень: 0